Antena 3 Actualitate Peștii din Dunare și Marea Neagră ne pot îmbolnăvi de cancer. Explicația specialiștilor

Peștii din Dunare și Marea Neagră ne pot îmbolnăvi de cancer. Explicația specialiștilor

de Mia Lungu    |    29 Noi 2021   •   13:45
Peștii din Dunare și Marea Neagră ne pot îmbolnăvi de cancer. Explicația specialiștilor
Sursa foto: Antena 3

Alertă în Delta Dunării! Consumul mai multor pești, printre care și crapul, ne-ar putea îmbolnăvi de cancer. Avertismentul îi aparține unui specialist care pune acest pericol pe seama acumulării masive de metale grele pe fundul Dunării.

Marian Paiu, reprezentant al ONG-ului "Mare Nostrum", a explicat, la Antena 3, care sunt produsele de care trebuie să ne ferim.

"Întotdeauna, când avem de-a face cu metale grele, este un avertisment care ar trebui luat în vedere. Printre acestea se numără cobaltul, cuprul, fierul, manganul, zincul. Și majoritatea pot ajunge în corpul nostru prin sistemul digestiv, deci prin alimentație.

Dunărea se varsă în mare. Astfel, ajută la transferul acestor metale către peștii sau celelalte viețuitoare marine, precum midiile sau rapane, și în final chiar delfinii sau păsările marine.

Cele mai mari concentrații se află în pielea sau ficatul acestor animale, unele dintre ele pe care noi le consumăm, mai ales peștii și fructele de mare.

Acestele metale grele nu dispar. Odată ce ajung în mediu, cantitatea lor crește. Ar trebui să fim atenți la modul în care le manipulăm și să nu le aruncăm la întâmplare."

×
Subiecte în articol: consumul pesti Dunare cancer Marea Neagrã
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close