Antena 3 CNN Actualitate Planta asta mi-a otrăvit copilul! Fetiţa avea halucinaţii și ochii ieşiţi din orbite. Mi-a zis că a mâncat „struguri”!

Planta asta mi-a otrăvit copilul! Fetiţa avea halucinaţii și ochii ieşiţi din orbite. Mi-a zis că a mâncat „struguri”!

O fetiţă din Bacău s-a intoxicat cu fructe de mătrăgună și le-a spus medicilor care au tratat-o că a mâncat struguri. Copila era agitată, avea ochii ieşiţi din orbite şi prezenta halucinaţii vizuale şi auditive.

Planta asta mi-a otrăvit copilul! Fetiţa avea halucinaţii și ochii ieşiţi din orbite. Mi-a zis că a mâncat „struguri”!
Sursa foto: Pixabay.com
25 Iun 2020   •   07:30

„Fetiţa nu ştia ce este cu ea şi spunea că a mâncat struguri. Nici părinţii nu îşi explicau de la ce provine starea copilei. La spălătura gastrică s-au găsit resturi alimentare, bobiţe negre, şi având în vedere simptomele pacientei am dedus că este vorba de mătrăgună, mâncată probabil de undeva de pe marginea drumului”, a arătat dr. Solange Tamara Roşu, medic-şef UPU la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, potrivit adevarul.ro.

Incidentul a avut loc în urmă cu trei ani.

Mătrăguna este una dintre cele mai toxice plante din ţară. Consumarea fructelor poate duce la delir, halucinaţii, pupile dilatate, sensibilitate la lumină, tahicardie, dureri de cap, erupţii ale pielii şi convulsii.

Mai este denumită și beladonă, doamna-codrului sau doamnă-mare, cireașa-lupului, iarba codrului sau țilidonie. Dacă nu primesc ajutor la timp, persoanele care mănâncă aceste fructe pot muri din cauza problemelor de respiraţie.

×
Subiecte în articol: fructe mătrăgună struguri

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close