Antena 3 CNN Actualitate Planta modificată genetic care curăță aerul din casă la fel de eficient ca 30 de purificatoare electrice

Planta modificată genetic care curăță aerul din casă la fel de eficient ca 30 de purificatoare electrice

Un startup din Paris a modificat genetic o plantă de apartament pentru a curăța aerul la fel de eficient ca 30 de purificatoare de aer electrice.

Planta modificată genetic care curăță aerul din casă la fel de eficient ca 30 de purificatoare electrice
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    21 Noi 2022   •   19:59

Prima plantă a startup-ului francez, Neo P1, lucrează mână în mână cu microbiomul propriu al companiei, situat în solul de lângă rădăcinile plantelor.

Neoplantele vizează în mod specific un grup de poluanți ai aerului din apartament, care nu pot fi captați eficient de purificatoarele tradiționale de aer. Majoritatea purificatoarelor de aer se concentrează pe particule, dar este mai greu să abordezi compușii organici volatili (COV).

De aceea, neoplantele se concentrează pe două categorii de COV - formaldehidă (HCHO) și benzen, toluen, etilbenzen și xilen (BTEX).

Acești poluanți provin din poluarea exterioară, dar și din materiale care sunt folosite în construcții, precum vopselele și substanțele chimice. Gătitul și fumatul pot favoriza, de asemenea, poluarea aerului din încăperi.

”Planta noastră poate capta cele patru componente principale care provoacă poluarea aerului acasă, dar îl poate transforma și în ceva util, deoarece poate deveni materie vegetală”, a declarat Lionel Mora, cofondatorul startup-ului, citat de techcrunch.com.

Deși organismele modificate genetic nu sunt noi, compania spune că aplicarea acestor metode pe plantele de apartament este nouă.

Așadar, în timp ce adaugă culoare încăperii în care le așezi, neoplantele mențin în mod activ aerul mai curat decât 30 de purificatoare de aer.

×
Subiecte în articol: planta purificare aer
Parteneri
Horoscop 23 septembrie 2023. Gemenii se luptă cu probleme din trecut
x close