Antena 3 CNN Actualitate Planta care devine otrăvitoare din cauza secetei | Zeci de animale au murit în Italia după ce au mâncat-o

Planta care devine otrăvitoare din cauza secetei | Zeci de animale au murit în Italia după ce au mâncat-o

Zeci de animale au murit în Italia după ce au mâncat o plantă care se folosește pe post de furaj. Aceasta devine toxică în condiții de secetă extremă.

Planta care devine otrăvitoare din cauza secetei | Zeci de animale au murit în Italia după ce au mâncat-o
Sursa foto: Hepta | ImagineChina / Wan Lingyun
de Ioana Mircea    |    09 Aug 2022   •   13:15

Seceta are efecte devastatoare, iar unele dintre ele sunt mai puțin cunoscute. În provincia Cuneo din Italia, 50 de vite au fost secerate la pământ sub ochii proprietarului, după ce au mâncat niște cereale folosite ca furaj.

Întreaga afacere a bărbatului s-a dus de râpă în doar câteva minute.

Din primele analize se pare că vacile au murit otrăvite din cauză că au mâncat o cereală numită sorg, care în condiții extreme de secetă, poate dezvolta o toxină otrăvitoare.

Specialiștii spun că sorgul, dar și porumbul, supuse unei secete prelungite, pot dezvolta acid cianhidric, care atacă sistemul nervos central al animalelor.

După ce au păscut sorg, vacile au căzut la pământ și au murit sufocate.

Proprietarul a spus că orice crescător de animale știe că sorgul, dar și porumbul, pot, dezvolta această toxină otrăvitoare, din cauza secetei prelungite, dar nu și-a pus problema vreo secundă că ar putea ajunge într-o asemenea situație.

În acest moment este alertă printre crescătorii de animale din Italia, iar autoritățile locale au inițiat o colectare de fonduri pentru a ajuta agricultorul, care doar câteva minute a avut o pierdere de cel puțin 160.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Italia seceta
Parteneri
Data la care intră pensiile în luna octombrie 2023!
x close