x close

Poliţia a ridicat peste 70.000 euro din casele "Cămătarilor" şi "Sportivilor". Nuţu Cămătaru - săltat de acasă, Sile Cămătaru - reţinut alături de alţi 40 de infractori

de A.M.P    |    M.Z.    |    22 Feb 2013   •   20:24
Poliţia a ridicat peste 70.000 euro din casele "Cămătarilor" şi "Sportivilor". Nuţu Cămătaru - săltat de acasă, Sile Cămătaru - reţinut alături de alţi 40 de infractori 418 Foto: Agerpres
Update 20.15 - Poliţiştii au ridicat de la domiciliile membrilor clanurilor "Cămătarilor" şi "Sportivilor", în urma a peste 100 de percheziţii efectuate vineri, aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, ceea ce înseamnă peste 70.000 euro, informează Agerpres.

Update 19.00
- Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, a fost adus la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul privind conflictele violente stradale, după ce s-a încheiat percheziţia la locuinţa sa, unde au fost găsite maşini de lux, la domiciliile altor suspecţi fiind găsite arme, droguri şi sume importante de bani.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au emis mai multe ordonanţe de reţinere în ancheta privind destructurarea grupărilor "Cămătarilor" şi "Sportivilor", în care sunt cercetate 67 de persoane.


Update 18.30
- Nuţu Cămătaru va fi şi el ridicat de acasă, după ce locuinţa lui a fost percheziţionată. Oamenii legii au găsit acolo cai tranşaţi, dar şi lei, urşi şi cerbi. Mai multe maşini au fost confiscate de procurori.


Update 16.47 - Peste 40 de interlopi au fost reţinuţi în acest caz, potrivit unor surse.

Vineri după-amiaza, Sile Cămătaru a fost scos de mascaţi cu cătuşe la mâini, din sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), iar înainte de a fi urcat în maşina Poliţiei a spus că nu ştie pentru ce a fost ridicat şi nici care sunt acuzaţiile ce i se aduc. El a părăsit sediul DIICOT în urmă cu scurt timp şi va ajunge în arest.

Potrivit procedurii, după emiterea ordonanţelor de reţinere, valabile 24 de ore, procurorii propun instanţelor de judecată arestarea preventivă pentru 29 de zile.


Foto: Agerpres

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat că, în urma percheziţiilor la membrii grupărilor "Sportivilor" şi Cămătarilor", au fost confiscate arme, droguri şi sume mari de bani, fiind cunoscut de altfel faptul că grupările se ocupau şi cu camăta, activitate pedepsită de lege, informează Mediafax.

În 2004, fraţii Vasile şi Ion Balint (cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru - n.r.) au fost arestaţi pentru tâlhărirea unui om de afaceri israelian, ulterior anchetatorii DIICOT identificând o serie de infracţiuni de cămătărire, proxenetism, trafic de persoane, în care erau implicaţi ei, membri familiei acestora, precum şi subordonaţi ai lor. Instanţa supremă l-a condamnat pe Sile Cămătaru la 13 ani de detenţie, iar pe Nuţu Cămătaru la şase ani. Cei doi au părăsit închisoarea în cursul anului 2012.

În cazul pentru care vineri, 22 februarie 2013, anchetatorii au descins în 115 locaţii, sunt cercetate 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.Membrii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii" sunt în atenţia anchetatorilor după ce, în 7 noiembrie 2012, în oraşul ilfovean Popeşti-Leordeni, în apropierea unei zone în care unul dintre liderii grupării "Sportivii", Robert Nica, se ocupa de reabilitarea unor blocuri, a avut loc un conflict violent între mai mulţi membri ai clanului controlat de acesta şi doi dintre oamenii de încredere ai lui Nuţu Cămătaru, foşti boxeri, au precizat sursele citate.

Conflictul ar fi izbucnit iniţial la o sală de forţă din Popeşti-Leordeni şi ar fi continuat pe străzile oraşului. Oamenii lui Nuţu Cămătaru au fost atunci atacaţi cu pistoale cu gaze, modificate în aşa fel încât să tragă cu bile din metal, însă în timpul altercaţiei, membrii grupării "Sportivii" s-ar fi împuşcat din greşeală între ei, au mai spus sursele citate. În urma conflictului, un bărbat a fost împuşcat în piept şi dus de urgenţă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, unde a fost operat de urgenţă, iar alţi doi au fost răniţi uşor. Medicii i-au scos un lob pulmonar, printr-o intervenţie foarte dificilă.

______________________________________

Aproximativ 120 de percheziţii au avut loc, vineri dimineaţă, în Capitală şi Ilfov, la membrii clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor, într-un dosar de tentativă de omor, lipsire de libertate şi şantaj. 67 persoane sunt vizate de percheziţii.

Acţiunea de amploare a vizat două dintre cele mai importante grupări infracţionale din Bucureşti şi Ilfov, liderii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii" fiind Ion Balint, zis "Nuţu Cămătaru" şi Vasile Balint, zis "Sile Cămătaru", respectiv Florin Nica zis "Nica" şi Cristian Roşca, zis "Roşca".

UPDATE 16.00 -
Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a cinci persoane aduse, vineri, la audieri, în urma descinderilor de amploare care au avut loc la clanurile Cămătarilor şi Sportivilor.

O ambulanţă a fost chemată la DIICOT după ce unui suspect în acest dosar i s-a făcut rău.

În plus, anchetatorii au ridicat 3 dintre autoturismele de lux ale clanului Cămătarilor.Arme de foc, săbii, droguri şi sume mari de bani, găsite la membrii grupării Sportivilor

UPDATE 09.30 -
Jurnalişti agresaţi de membri ai familiei lui Vasile Balint zis "Sile Cămătaru", în momentul în care acesta a fost ridicat de la locuinţa sa şi dus la audieri.

UPDATE 09.10 - Liderii clanurilor "Cămătarilor" şi "Sportivilor", Ion Balint zis "Nuţu Cămătaru", Vasile Balint zis "Sile Cămătaru" precum şi Nica Robert Florin zis "Nica" şi Roşca Radu Cristian zis "Roşca" au fost ridicaţi de poliţişti, vineri dimineaţa, şi urmează să ajungă la sediul DIICOT pentru audieri, a declarat Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

UPDATE 08.40 - Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că persoanele vizate de percheziţii sunt cercetate în dosare pentru infracţiuni cu violenţă.

Potrivit IGPR, la adresele vizate de percheziţii au fost identificate arme, droguri şi sume de bani. În plus, 30 de persoane au fost deja conduse la audieri. Sile şi Nuţu Cămătaru se află şi ei în custodia poliţiei.
Activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, citat de Mediafax.
   
Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane.
   
Anchetatorii au mai stabilit că membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.
   
"Modalitatea violentă în care au acţionat suspecţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise cat şi folosirea armelor de foc au generat în rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teamă şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică", a precizat Poliţia Română.
   
Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti fac 115 percheziţii domiciliare, urmând să fie audiate 80 de persoane, printre care şi liderii grupărilor.
   
În această cauză se fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.
   
La acţiune participă 400 de poliţişti, fiind efectuată cu sprijinul jandarmilor. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS, SRI şi DIPI.

Membrii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii" sunt în atenţia anchetatorilor după ce, în 7 noiembrie 2012, în oraşul ilfovean Popeşti-Leordeni, în apropierea unei zone în care unul dintre liderii grupării "Sportivii", Robert Nica, se ocupa de reabilitarea unor blocuri, a avut loc un conflict violent între mai mulţi membri ai clanului controlat de acesta şi doi dintre oamenii de încredere ai lui Nuţu Cămătaru, foşti boxeri, au precizat sursele citate.

Citeşte mai multe despre:

camatari nutu camataru
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati