Antena 3 CNN Actualitate Ligheane și găleți cu bani, la ”fabrica de permise”! Peste 1 milion de euro și zeci de kilograme de aur găsite de procurori

Ligheane și găleți cu bani, la ”fabrica de permise”! Peste 1 milion de euro și zeci de kilograme de aur găsite de procurori

14 oameni au ajuns în arest după descinderile de la ”fabrica de permise” de la Suceava. Printre ei sunt polițiști, un ofițer de la Direcția Generală Anticorupție, și un instructor auto. Ligheane și găleți cu bani, ceasuri de lux și mașini scumpe au fost găsite la cei acuzați că luau mită între 5.000 și 7.000 de euro pentru a elibera un permis.

Ligheane și găleți cu bani, la ”fabrica de permise”! Peste 1 milion de euro și zeci de kilograme de aur găsite de procurori
Sursa foto: Pixabay.com
de Laura Dinu    |    27 Noi 2020   •   13:15

Acțiunea DNA Suceava vizează 9 instituții publice. Pe lângă Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava, anchetatorii au descins și la sediul Registrului Auto Român Suceava. Zeci de persoane au fost aduse la audieri, iar 4 dintre ele au fost reținute pentru 24 de ore. 

Aceeași măsură a fost luată și în cazul ofițerului DGA, Mihai Martin. Bărbatul este suspectat că a acoperit ilegalitățile ”fabricii de permise auto”.

Între 5.000 și 7.000 de euro ar fi costat examenul pentru un permis de conducere, spun surse din anchetă. La percheziții, anchetatorii au descoperit zeci de kilograme de aur și peste 1 milion de euro. Unii polițiști își depozitau banii în găleți, ligheane și în pereții caselor. 

Mai multe camioane cu dosare au venit, rând pe rând, la DNA. Au fost aduse și alte bunuri de valoare, precum bijuterii sau mașini de lux. 

Război între DNA și Poliție

Între timp, între DNA și poliție a izbucnit un adevărat război. Purtătorul de cuvânt al MAI a susținut o declarație de presă în care a vorbit despre acest dosar. 

”Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA, pun în executare aproximativ 60 de mandate de percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți se află și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava”. 

În replică, procurorii anticorupție îi acuză pe cei de la Ministerul de Interne că dau informații neoficiale, pe surse, din dosar. 

”Nu este vorba al cui este meritul, meritul este comun. Dosarul este al nostru, urmărirea penală este proprie și comunicarea publică se face doar cu aprobarea procurorului de caz. Nu este vorba despre concurență, de furat startul. Dar nici nu știu dacă cineva a mai dat comunicat pe dosarele DNA-ului”, a declarat Crin Bologa, procuror-șef al DNA. 

Șeful DNA a mai spus că, după acest incident, va stabili reguli mult mai dure de comunicare pentru dosarele instituției pe care o conduce. 

×
Subiecte în articol: Suceava permise
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close