Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Iohannis a închiriat una dintre casele din Sibiu pentru firma asociatului unui penal

Preşedintele Iohannis a închiriat una dintre casele din Sibiu pentru firma asociatului unui penal

Preşedintele Iohannis a închiriat una dintre casele din Sibiu pentru firma asociatului unui penal
Sursa foto: Foto: presidency.ro
17 Aug 2018   •   08:30

Preşedintele Klaus Iohannis, al cărui mesaj public este bazat exclusiv pe un discurs „anti-penali” şi care apreciază în mod pozitiv activitatea DNA şi cea desfăşurată, până de curând, de Laura Codruţa Kovesi la conducerea acestei instituţii, încasează chirie de la un fost asociat al unui penal.

La începutul anului trecut, compania unui apropiat al şefului statului, de etnie germană, pe nume Werner Rudolf Keul, şi-a mutat sediul social într-una dintre casele deţinute de familia Iohannis la Sibiu. În declaraţia de avere, Iohannis susţine că imobilul cu pricina este un apartament, în realitate, însă, fiind o vilă. Firma care şi-a mutat sediul aici a fost asociată, în trecut, cu societatea Atlassib, patronată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, condamnat în două dosare penale instrumentate de DNA. Unul pe vremea lui Daniel Morar, iar al doilea chiar în timpul mandatului lui Kovesi. În primul dosar, procurorii au ataşat convorbiri telefonice din care reiese o intervenţie pe lângă tatăl Laurei Kovesi, procuror general la acea dată, în sensul promovării de către aceasta din urmă a unui recurs în interesul legii chiar în folosul companiei Altassib. Werner Rudlf Keul, chiriaşul lui Klaus Iohannis, a participat împreună cu preşedintele la inaugurarea clubului de golf privat de la Alba Iulia.

Continuarea, pe jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: casa Klaus Iohannis
Parteneri
Maşină spulberată de tren, în Teleorman. Mai multe victime
x close