Antena 3 CNN Actualitate Prețul carburanților continuă să crească. Motorina a ajuns să coste aproape 9 lei

Prețul carburanților continuă să crească. Motorina a ajuns să coste aproape 9 lei

Preţul benzinei şi al motorinei a crescut din nou. Reţelele de vânzare a carburanţilor par să nu fi fost afectate de amenzile pe care le-au primit de la autorităţi. Dacă a doua zi după scandalul iscat de scumpirea combustibililor, tarifele au scăzut, acum majorarea a reînceput.

Prețul carburanților continuă să crească. Motorina a ajuns să coste aproape 9 lei
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Roana Rotaru    |    28 Mar 2022   •   09:44

Benzinăriile pare că au uitat de controalele autorităților și au început să crească prețurile carburanților din nou.

Un plin de motorină costă acum cu aproape 60 de lei mai mult decât acum o lună.

La benzinăria de pe str. Nicoale Caramfil din Capitală, motorina standard costa pe 9 martie, în ziua în care romanii au dat navala in bezinarii, 9,11 lei.

A două zi, pe 10 martie, ANPC, dar și alte instituții, au demarat controale masive în toată țară , ceea că a făcut că prețul motorinei să scadă pe 11 martie până la 8,31 lei.

Acum în aceeași benzinărie, același produs costă 8,37 de lei, cu 6 bani mai mult, ceea ce ne arăta că benzinăriile au uitat de controalele autorităților și au început din nou să majoreze prețurile.

Ce-i drept, și barilul de petrol este din nou în creștere de un preț minim luna aceasta de 95 de dolari pe 16 martie, la 120 de dolari barilul în prezent. Vorbim de o creştere de 26% în mai puţin de 2 săptămâni.

Dacă ne uităm însa după preţurile medii la nivel național, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 12%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 42 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 16,8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 59,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

×
Subiecte în articol: carburanti motorina benzina
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close