Antena 3 Actualitate Prim procurorul Mihai Betelie, rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti i-a prelungit mandatul

Prim procurorul Mihai Betelie, rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti i-a prelungit mandatul

17 Feb 2012   •   13:25
Prim procurorul Mihai Betelie, rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti i-a prelungit mandatul Foto: policelink.monster.com

Procurorul şef al Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, rămâne în arest, ca urmare a deciziei de vineri a Curţii de Apel Bucureşti, care a admis cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a mandatului acestuia, informează Mediafax.

De asemenea, secretarul Primăriei sectorului 1 Bucureşti, Bogdan Grigorescu, rămâne și el în arest preventiv, el fiind cercetat de DNA alături de Mihai Betelie, pentru fapte de corupţie.

Cei doi au fost arestaţi în 26 ianuarie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care a admis recursul procurorilor anticorupţie.

DNA făcuse recurs la decizia din 20 ianuarie a Curţii de Apel Bucureşti, care stabilise cercetarea celor doi în stare de libertate, aplicându-le însă interdicţia de părăsi localitatea de domiciliu.

Procurorii anticorupţie au cerut arestrea prim-procurorului Mihai Betelie şi a secretarului general al Primăriei Sectorului 1 Bogdan-Nicolae Grigorescu pentru că ar fi derulat împreună afaceri prin interpuşi deşi legea le interzice aceste lucruri. Dacă secretarul este cercetat pentru conflict de interese în cazul procurorului acuzaţiile merg până la şantaj.

Cei doi ar fi administrat o firmă de colectare de deşeuri unde administratori apăreau rude ale acestora. S-ar fi implicat însă direct în relaţia cu partenerii, plata salariilor, achiziţia utilajelor sau distribuţia mărfurilor. Mai mult, conform interceptărilor de la dosar, aceştia ar fi făcut presiuni asupra unor oameni cu influenţă pentru a nu li se sista contractul cu autorităţile.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close