Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a Codruței Kovesi, după anunțul lui Toader privind revocarea sa din funcție

Prima reacție a Codruței Kovesi, după anunțul lui Toader privind revocarea sa din funcție

Prima reacție a Codruței Kovesi, după anunțul lui Toader privind revocarea sa din funcție
de S.T.    |    23 Feb 2018   •   10:25

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a reacționat, vineri dimineață, după anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind declanșarea procedurii de revocare.

Ca urmare a solicitărilor reprezentanților mass media privind exprimarea unui punct de vedere față de anunțul ministrului Justiției privind „declanșarea procedurii de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție”, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarea declarație a procurorului șef al D.N.A.:

„Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției”.

Tudorel Toader: Tot ce am vorbit aseară e absolut valabil. Mai departe urmează procedura

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat, joi seara, că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a evaluării competențelor sale manageriale.

„Pentru aceste acte și fapte de netolerat într-un stat de drept, în temeiul prevederilor privind statutul judecătorilor și procurorilor, declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA. Prezentul raport, însoțit de propunerea de revocare a procurorului șef, va fi transmis către secția de procurori a CSM, precum și către președintele României, pentru a analiza și pentru a decide, în acord cu competențele constituționale pe care fiecare le are”, a declarat Tudorel Toader, la finalul unor declarații de presă care au durat mai bine de o oră.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close