Antena 3 CNN Actualitate Primarul reales din Vlădești, Argeș, a fost prins transportând lemne fără acte de proveniență. Acesta a mai avut probleme cu legea

Primarul reales din Vlădești, Argeș, a fost prins transportând lemne fără acte de proveniență. Acesta a mai avut probleme cu legea

Cristian Dică - Hristu, primarul reales la Vlădeşti, județul Argeș, a fost prins de polițiști la volanul unui camion cu lemn fără documente de proveniență și este cercetat penal. În urmă cu 4 ani acesta era trimis în judecată și i se cereau daune chiar de către Primăria Vlădești pe care o reprezintă.

Primarul reales din Vlădești, Argeș, a fost prins transportând lemne fără acte de proveniență. Acesta a mai avut probleme cu legea
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    29 Oct 2020   •   21:30

Cristian Dică - Hristu, primarul reales la Vlădeşti, județul Argeș, este cercetat penal după ce a fost prins transportând lemn fără acte de proveniență. În urmă cu 4 ani acesta era trimis în judecată și i se cereau daune chiar de către Primăria Vladesti pe care o reprezintă.

Edilul făcea transportul pentru gaterul soției sale și susţine că ar fi avut în remorcă doar câţiva metri cubi în plus. Poliția îl contrazice și susține că întreg transportul ar fi fost ilegal. Acesta a fost oprit în Comună Corbi de către polițiști în civil care i-au cerut să prezinte actele de proveniență pentru lemnul din remorcă.

„Conform celor constatate de colegii mei, nu existau documente de provenienţa privind materialul lemnos”. a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeş, pentru știrile PROTV.

Dacă va fi găsit vinovat Primarul riscă o amendă penală sau chiar pedeapsa cu închisoarea. Dacă va fi condamnat, îşi va pierde şi mandatul recent câştigat.

Edilul din Vladesti nu se află la prima abatere. În urmă cu 4 ani acesta era trimis în judecată după o anchetă a Agenţiei Naţionale de Integritate. Parte civilă în dosar era chiar Primăria pe care și în prezent o conduce.

Acesta era acuzat de favorizarea acordării unui contract de furnizare de lemne către o rudă, după ce, în perioada mandatului trecut, atunci când era consilier local, participase la deliberări şi votase pentru aprobarea hotărârii Consiliului Local al comunei Vlădeşti prin care a fost însuşit contractul având ca obiect „furnizare lemne foc esenţă tare”, în valoare totală de 20.000 lei, încheiat între Consiliul Local în calitate de achizitor, reprezentat prin primar, şi S.C. Hristo Unico S.R.L., în calitate de furnizor, reprezentată prin însăşi cumnata lui Cristian Dică.

S-a considerat că din acest motiv actualul primar a încălcat prevederile Legii nr. 215 din 2001 a administraţiei publice locale. Mai mult, Dică Hristu participase şi la aprobarea unor hotărâri de consiliu prin care s-au însuşit contracte încheiate de administraţie cu firma Decor Com Design S.R.L., societate controlată chiar de soţia sa.

În 2018, Cristian Dică a dat în judecată chiar comuna pe care o administrează

Primarul a pierdut procesul cu ANI în 2017 și a fost demis prin Ordinul Prefectului de Argeș. Cristian Dică a contestat acel ordin și a avut câștig de cauza, fiind repus în funcție în 2018, prin decizia Curții de Apel Pitești.

După ce a fost repus în funcție, edilul a dat în judecată chiar comună pe care o administrează, pentru a-și recupera drepturile salariale pentru perioada în care a lipsit de la cârma Primăriei. Acesta a avut câștig de cauza în 2019.

 

×
Subiecte în articol: Argeş primar transport ilegal
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close