Antena 3 CNN Actualitate Educație Klaus Iohannis în dialog cu președintele SUA în Biroul Oval. Donald Trump laudă creșterea economică din România

Klaus Iohannis în dialog cu președintele SUA în Biroul Oval. Donald Trump laudă creșterea economică din România

Klaus Iohannis în dialog cu președintele SUA în Biroul Oval. Donald Trump laudă creșterea economică din România
20 Aug 2019   •   22:39

UPDATE În timpul întâlnirii Klaus Iohannis - Donald Trump de la Casa Albă, a fost abordată și problema corupției din România.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a arătat convingerea și încrederea, marţi, că la întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump, discuţiile vor viza şi lupta anticorupţie din România, în contextul în care în acest domeniu există rezultate bune. 

„Sper, pentru că avem rezultate bune şi aş dori să împărtăşesc acest lucru cu preşedintele Trump”, a spus Iohannis. 

Preşedintele Donald Trump şi-a exprimat convingerea că acest subiect va fi discutat. 

„Cred că românii sunt cei care trebuie să rezolve lupta cu corupția din România. (...) Sunt o serie de ţări minunate ca România, dar au probleme mari cu corupţia, dar cred că se va rezolva” a  a afirmat Trump. 

De asemenea, președintele American a lăudat creșterea economică a României.

De altfel, Donald Trump, a declarat marţi, la întâlnirea cu omologul său român, Klaus Iohannis, cu privire la Huawei că România va analiza atent. 

"România face acest lucru", a spus Trump, întrebat dacă statele partenere precum România ar trebui să analizeze atent afacerea Huawei pentru a lua o decizie privind infrastructurile critice. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu o săptămână referitor la tehnologia 5G că în România "unii nu sunt suficient de îngrijoraţi" iar acest subiect va trebui discutat şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). 

"La noi unii nu sunt suficient de îngrijoraţi. (...) Nu realizează ce se întâmplă de fapt. Cred că va trebui să discutăm şi în CSAT", a spus Iohannis, într-o întâlnire informală cu presa. 

Întrebat dacă va avea loc o şedinţă CSAT în curând, şeful statului a afirmat că este posibil. "E posibil să avem o discuţie", a spus el. 

----------------------------

UPDATE Klaus Iohannis a ajuns în Biroul Oval al președintelui american Donald Trump. Ambii președinți au făcut declarații și și-au arătat emoția și plăcerea de a se reîntâlni într-o formulă euroatlantică prioritizată în jurul securătății, a vizelor și a angajamentului față de cetățeni.

„Este o onoare să fiu alături de președintele României. Am respect pentru ceea ce face el și pentru ceea ce se întâmplă în România. Știu că lucrurile merg foarte bine din punctul meu de vedere. Avem relații comerciale foarte bune, noi cumpărăm, ei cumpără. Sunt foarte mulți românia în SUA, oameni extraordinari care au succes. Americanii îi iubesc pe români, au o relație foarte bună cu ei”, a declarat Donald Trump.

„Vreau să subliniez că este o plăcere să fiu aici și acum avem ocazia să vorbim despre parteneriatul strategic din România și Statele Unite. Sub conducerea Statelor Unite facem tot ceea ce se poate la nivelul NATO și cred că suntem pe drumul cel bun în acest sens”, a precizat Klaus Iohannis.

----------------------------

UPDATE Președintele Klaus Iohannis participă în aceste momente la dialogul cu Donald Trump, la Casa Albă. Temele principale sunt parteneriatul strategic şi ridicarea vizelor pentru români.

Potrivit unor surse oficiale, președintele României, Klaus Iohannis, și președintele SUA, Donald Trump, vor adopta o declarație comună privind întărirea relațiilor dintre cele două state în baza parteneriatului strategic pe care îl avem în prezent.

----------------------------

Preşedinţii României şi Statelor Unite ale Americii, Klaus Iohannis şi Donald Trump, vor adopta marţi, la Washington, o declaraţie comună care priveşte întărirea relaţiilor dintre cele două state. 

Klaus Iohannis urmează să fie primit, pentru a doua oară în actualul mandat, la Casa Albă de preşedintele Statelor Unite. 

Cei doi preşedinţi au programate convorbiri tete-a-tete, urmate de discuţii cu participarea membrilor delegaţiilor oficiale. 

Citește Și Întâlnire Trump-Iohannis. Mihai Gâdea, intervenție direct de la Casa Albă: Am aflat ce se pregătește

×
Subiecte în articol: Casa Alba SUA Donald Trump Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close