Antena 3 CNN Actualitate Primul oraș din România ce intră în carantină. Nimeni nu mai poate ieși de aici. Anunțul făcut de autorități

Primul oraș din România ce intră în carantină. Nimeni nu mai poate ieși de aici. Anunțul făcut de autorități

Update: Făget a devenit primul oraș din România care intră în carantină la ora 19:00, după ce Legea carantinării a fost promulgată. Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină totală pentru o perioadă de 14 zile.

Primul oraș din România ce intră în carantină. Nimeni nu mai poate ieși de aici. Anunțul făcut de autorități
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    26 Iul 2020   •   14:41

Știrea inițială: Am putea avea în curând primul oraș plasat în carantină, după starea de urgenţă, când Suceava și Țăndărei au fost închise. Oraşul Făget, judeţul Timiş. Sunt 20 de cazuri de covid, plus încă opt la spitalul local.

Oraşul Făget din judeţul Timiş riscă să intre în carantină. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar fi primul oraş intrat in carantina în starea de alertă. Avertismentul autorităţilor a venit după ce opt asistente medicale şi infirmiere de la Spitalul Orăsenesc Făget au fost infectate cu coronavirus.

Cadrele medicale ale caror teste au ieşit pozitive sunt deja internate. Testarile în spital vor continua însă şi în zilele următoare. În Făget, sunt acum 20 de cazuri de Covid-19, pe lângă cele de la spital.

Ce spun autoritățile

Potrivit raportului înaintat de Direcția de Sănătate Publică Timiș Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a propus și a fost aprobată de către comitet carantinarea orașului Făget și a trei sate aparținătoare: Colonia Mică, Bichici și Temerești.

Această decizie va fi transmisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care va emite hotărârea de carantinarea”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, vicepreședinte în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș,
 

×
Subiecte în articol: Făget carantină coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close