Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Vlad Ciurea, mesaj de Ziua Mondială a Zâmbetului: "Este cel mai bun prieten al creierului"

Prof. dr. Vlad Ciurea, mesaj de Ziua Mondială a Zâmbetului: "Este cel mai bun prieten al creierului"

Renumitul neurochirurg, prof. Alexandru Vlad Ciurea a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Zâmbetului. Iată de ce zâmbetul este cel mai bun prieten al creierului.

Prof. dr. Vlad Ciurea, mesaj de Ziua Mondială a Zâmbetului: "Este cel mai bun prieten al creierului"
Sursa foto: Facebook Alexandru Vlad Ciurea
de Claudia Popovici    |    07 Oct 2022   •   18:36

"Stimați prieteni și colegi! Azi, 7 octombrie, este ziua zâmbetului!

Acest zâmbet deschide orice ușă, orice poartă, orice lacăt și orice suflet, deci... zâmbiți!

Acest zâmbet deschide calea spre iubire! Acest zâmbet ne ajută în tratarea și vindecarea semenilor noștri! Deci... zâmbiți", a scris prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea pe pagina sa de Facebook cu ocazia Zilei Mondiale a Zâmbetului. 

"Zâmbetul este cel mai bun prieten al creierului"

"Acest zâmbet trebuie să fie „emis” chiar de noi, nu neapărat de ceilalți. Este încântător să vezi o persoană zâmbind și să intri în contact cu ea, însă la fel de binefăcător pentru creierul nostru este ca noi înșine să purtăm mereu un zâmbet pe buze.

Sau, cum spunea Părintele Arsenie Papacioc, să avem mereu un zâmbet ascuns în inimă", a spus prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea citat de lataifas.ro

Povestea Zilei Mondiale a Zâmbetului

Totul a început în 1963 când pictorul american Harvey Ball a fost angajat de o companie de asigurări pentru a crea o faţă zâmbitoare care să ridice moralul angajaților.

Harvey Ball a creat celebrul Smiley face, o faţă galbenă rotundă cu doi ochi şi un zâmbet larg, în doar 10 minute şi a fost plătit pentru desenul său cu 45 de dolari.

Ball afirma că niciodată în istoria omenirii şi a artei nu a fost creat nimic mai simplu, dar pe înțelesul tuturor, care să aducă atâta bucurie, fericire şi plăcere.

Simbolul său a fost imprimat pe mai mult de jumătate de milion de butoni şi a devenit rapid cunoscut în toată lumea.

Astfel din 1999 s-a decretat ca prima zi de vineri din octombrie să devină Ziua Mondială a Zâmbetului şi a faptelor bune.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close