Antena 3 CNN Actualitate Locale Profesor din Râmnicu Vâlcea, declarații revoltătoare în fața elevilor: ”Femeile nu au drepturi, sunt handicapate!”

Profesor din Râmnicu Vâlcea, declarații revoltătoare în fața elevilor: ”Femeile nu au drepturi, sunt handicapate!”

Profesorul Vasiloiu Virgil, de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, din Râmnicu Vâlcea, a fost înregistrat spunând la clasă că „femeile sunt handicapate”, iar bărbații sunt ”Dumnezeu pe pământ”. Cu toate acestea, elevii săi susțin că discuția a fost scoasă din context.

Profesor din Râmnicu Vâlcea, declarații revoltătoare în fața elevilor: ”Femeile nu au drepturi, sunt handicapate!”
Sursa foto: timpuldevalcea.net
de Adelina Miron    |    20 Ian 2022   •   17:11

Unul dintre elevii săi l-a înregistrat în timp ce a făcut declarațiile jignitoare și a publicat materialul pe YouTube.

„Știți că în Marea Britanie de un an de zile s-a schimbat legislația în sensul acordării drepturilor animalelor? Am dat drepturi, noi, bărbații, că noi dăm drepturi, restul sunt degeaba.

Noi bărbații suntem Dumnezeu pe pământul ăsta. Femeile nu sunt, că au drepturi, sunt handicapate”.

Același profesor a fost condamnat la muncă în folosul comunității și a fost amendat, în 2018, după ce și-a bătut unul dintre colegi.

În data de 11 noiembrie 2014, profesorul Liviu Tudor a sunat la Poliţie şi a anunţat că a fost lovit cu pumnii în faţă de colegul său Virgil Vasiloiu. Incidentul a avut loc pe holul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, iar martori au fost chiar elevii liceului, scrie gazetavalceana.net.

ISJ Vâlcea și conducerea școlii au întocmit un proces verbal în această cauză. Elevii profesorului spun că discuția a fost scoasă din context.

„Sunt sigură că eu mă aud în înregistrare, ceea ce atestă că am fost la oră. Discuția este scoasă din context, domnul profesor atacase de fapt sexismul și misoginia, fiind ironic și luând in derâdere argumentul expus în partea înregistrată. Domnul profesor Vasiloiu a fost întotdeauna un model pentru elevi comportându-se etic la toate orele noastre”, spune o reprezentantă a clasei a 12-a C.

„Sunt foarte dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat. Nimic din ce se aude în înregistrare nu este adevărat, ci e scos din context. Domnul profesor a zis imediat după că "bineînțeles, glumesc", însă din motive evidente, partea aceasta nu se aude în înregistrare. Oricum toată discuția a fost ironică, iar domnul profesor a precizat clar că nu vorbea serios, ci doar ironiza. La ore s-a comportat întotdeauna adecvat și acum este denigrat pe nedrept”, spune o altă elevă.

În urma verificărilor, conducerea liceului susține că declarațiile respective ”nu reprezintă comportamentul real al profesorului Vasiloiu Virgil”:

„Am putut constata astfel că înregistrarea este scoasă din context și această nu reprezintă comportamentul real al profesorului Vasiloiu Virgil de la orele de curs. Elevii Colegiului Național „Alexandru Lahovari” sunt apărați de către Consiliul Școlar al Elevilor care se asigură ca drepturile lor sunt respectate, iar până acum, nu am sesizat orice fel de comportament „discriminatoriu”.

Consiliul Școlar al Elevilor nu ezită să aplice legea și să ceară sancțiunile legale necesare în cazul în care elevii se simt denigrați, discriminați sau criminalizați, iar în contextul acesta putem declara că un abuz în serviciu nu s-a întâmplat", se arată într-un comunicat emis de Consiliul Şcolar al Elevilor CN "Alexandru Lahovari".

×
Subiecte în articol: profesor femei drepturi Râmnicu Vâlcea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close