Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo până miercuri seară. Vânt, viscol și ninsori

Prognoza meteo până miercuri seară. Vânt, viscol și ninsori

Prognoza meteo până miercuri seară. Vânt, viscol și ninsori
26 Mar 2019   •   17:20

INMH a emis atenționare meteorologică de cod galben pentru perioada 27 martie, ora 06:00 - 27 martie, ora 20:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55...75 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze de 80...100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Temporar vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45...55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei.

Update:  Ne mai bucurăm de soare doar o zi, pentru că de marți, 26 martie, situația se schimbă. Apar norii, ploile și poate cel mai important, temperaturile scad foarte mult comparativ cu ziua de luni, mai ales în regiunile din sudul țării.

Vor fi diferențe de temperatură de până la 12 grade.

Update: Una caldă, alta rece - cam așa sunt zilele primăvara, un anotimp capricios. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea se schimbă dramatic.

Duminică, în țară, vremea va fi predominant frumoasã, iar regimul termic în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul şi nord-estul teritoriului, unde mai ales din a doua parte a zilei vor fi înnorãri temporare şi izolat ploi slabe.

Vremea este deosebit de caldă în acest sfârșit de săptămână, dar temperaturile scad semnificativ săptămâna viitoare. 

Sâmbătă și duminică este o vreme stabilă, sub aspectul precipitațiilor, și temperaturi ridicate mult peste cele potrivite pentru această dată. 

De luni vremea va intra într-un proces de răcire și temperaturile vor marca o scădere de la o zi la alta. 

Începând de marți, o masă de aer rece își va pune amprenta pe temperaturi și se vor apropia de normalul perioadei. E vorba de temperaturi cuprinse între 7 și 15 grade, urmând ca de miercuri încolo să scadă tot mai mult. 

Miercuri și joi, temperaturile nu vor mai trece de 12-13 grade Celsius. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close