Antena 3 CNN Actualitate Protest 10 august. Câteva mii de persoane au ajuns în Piața Victoriei, cu steaguri și pancarte

Protest 10 august. Câteva mii de persoane au ajuns în Piața Victoriei, cu steaguri și pancarte

Protest 10 august. Câteva mii de persoane au ajuns în Piața Victoriei, cu steaguri și pancarte
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
10 Aug 2019   •   21:00

UPDATE 21.28 Circa 24.000 de protestatari sunt prezenți în Piața Victoriei. În aproximativ o oră ar trebui să se încheie manifestația, însă mulți protestatari strigă „nu plecăm, nu plecăm”. 

UPDATE 21.00. În jur de 13.000-15.000 de persoane sunt în Piața Victoriei la acest moment. 

UPDATE 20.00 Aproximativ 5.000 de oameni au venit la protestul din Piața Victoriei. 

UPDATE Câteva sute de oameni s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut, care a avut loc la aceeaşi dată.

UPDATE 17.50 Aproximativ 200 de persoane sunt acum în Piața Victoriei. 

UPDATE 17.00 În jur de 100 de persoane s-au strâns la această oră în Piața Victoriei. Sunt oameni de toate vârstele care au venit chiar și din alte orașe ale țării. 

UPDATE  15:06 A începutul mitingul în Piața Victoriei, unde s-au strâns în jur de 30 de persoane, cu steaguri și pancarte. Organizatorii au declarat că se așteaptă să participe în jur de 25.000 de persoane.

La ora 17,00 are loc o altă adunare publică în Piața Revoluției, în fața sediului Ministerului de Interne. La ora 19,00 aceștia vor pleca în marș spre Piața Victoriei.

De asemenea, un conflict a izbucnit între cunoscutul protestatar Cristian Dide și jurnalistul independent Mălin Bot. Acsta l-a acuzat pe Dide că încearcă să provoace forțele de ordine, deoarece a adus în Piața Victoriei o autoutilitară fără a avea autorizație.

----------------------------

UPDATE 13.01 Un conflict între membrii Rezist a izbucnit în Piața Victoriei, pe tema implicării protestarului Dide într-un incident cu autoritățile care nu pare a fi în logica susținătorilor ce au ieșit în Piață.

 

UPDTE 12: 41 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a afirmat sâmbătă că misiunea efectivelor de jandarmi prezente la manifestările publice anunţate sâmbătă în Capitală va fi centrată în primul rând pe dialog şi a făcut un apel la respectarea legii. 

"Misiunea noastră de astăzi va fi centrată în primul rând pe dialog. Vor fi în principal echipe de dialog, care vor relaţiona şi vor asigura o comunicare atât cu organizatorii, cât şi cu cei care participă la aceste manifestaţii, tocmai pentru a veni în întâmpinarea lor, pentru a avea o comunicare directă, rapidă, în vederea înlăturării oricăror riscuri cu privire la adresa ordinii şi siguranţei publice", a spus Enache la punctul de informare publică organizat de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti în Piaţa Victoriei.  El a precizat că "dispozitivele de jandarmi vor fi adaptate pentru asigurarea condiţiilor optime şi normale de desfăşurare a acestor manifestări publice". Acestea vor fi "instalate în obiectiv" începând cu ora 14,00.

UPDATE  12:38 Protestatarul Cristian Dide a coborât de pe maşina primăriei. Acesta a fost convins să coboare de pe utilajul primăriei după negocieri ce au durat o oră și un sfert,  cu promisiunea că mașina adusă de protestari va rămâne în Piața Victoriei.

„Șoferul autoutilitarei aduse în Piața Victoriei a fost sancţionat contravenţional pentru staţionarea în loc nepermis şi pentru că nu deţinea documentele asupra sa şi a refuzat să mute mașina la cererea poliţiştilor”, a declarat Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Diana Sarca.

UPDATE 12:00  Un nou protest Diaspora urmează să aibă loc sâmbătă, 10 august 2019, în Piaţa Victoriei, organizatorul manifestaţiei anunţând că aşteaptă aproape un sfert de milion de oameni să participe. Jandarmii au făcut apel la protestatari să protesteze paşnic. Traficul din zona Guvernului va fi restricţionat.

Un prim incident a avut loc înaintea mitingului care trebuie să înceapă la ora 17:00. Protestatarul Cristian Dide s-a legat cu un lanţ de maşina primăriei care fusese adusă pentru a ridica o dubă amplasată în Piaţa Victoriei.

Pentru moment se află 20 de protestari, veniți încă de la primele ore ale dimineții.

Citește Și Protest 10 august. Restricții de trafic în Capitală, începând cu ora 14,30. Ce rute alternative se recomandă

Un punct de comunicare publică va fi amplasat sâmbătă în Piaţa Victoriei, comunicatorii Jandarmeriei, Poliţiei şi Pompierilor urmând să informeze permanent despre dinamica misiunilor, în contextul protestului prevăzut a se desfăşura începând cu ora 14,00. 

Organizatorii manifestaţiei au comunicat faptul că începând cu ora 14,00 până la ora 22,15 va avea loc o adunare publică în Piaţa Victoriei, iar între orele 17,00 - 21,00 un alt eveniment în Piaţa Revoluţiei. 

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, le-a cerut manifestanților să respecte legea și să sesizeze neregulile întâmpinate

„Recomandarea noastră este aceea de a respecta legea, de a comunica deschis, transparent și rapid orice aspect care ar putea duce la tulburarea ordinii publice. Este foarte importantă pentru noi comunicare și un prim pas către dialog a fost făcut de cei care au organizat protestul, pentru că au obținut toate autorizațiile necesare. Deci vorbim de manifestații care se desfășoară într-un cadru legal și la care avem obligația să asigurăm din punct de vedere legal toate condițiile ca să se desfășoare așa cum trebuie. Organizatorul, participanții vor avea o relație directă și elementele de dialog, niște patrule speciale și ne dorim ca acest dialog să fie unul deschis, transparent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

×
Subiecte în articol: jandarmerie 10 august protest News Magazine
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close