Antena 3 CNN Actualitate Protest în Piața Universității: Se cere redeschiderea școlilor

Protest în Piața Universității: Se cere redeschiderea școlilor

Zeci de persoane au protestat, duminică, în Piața Universității din București. Manifestanţii s-au declarat nemulţumiţi de decizia ministrului educației, care a anunțat că școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie.

Protest în Piața Universității: Se cere redeschiderea școlilor
Sursa foto: Facebook Viziteu Marcel
de Claudia Popovici    |    03 Ian 2021   •   18:16

Protestatarii au scandat împotriva guvernanților și solicită ca elevii să revină în banci. Mulţi dintre ei au ignorat măsurile de protecţie Covid-19 şi au venit la protest fără măști de protecție.

Ministrul Educației: 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen „mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.

Oamenii sunt revoltaţi şi solicită deschiderea scolilor, motivând că România este singura țară europeană care a închis școlile "față în față" în ultimele 9 luni din cele 10 luni scurse de la debutul pandemiei și a venit timpul ca toți copiii să se întoarcă la viata şi școala normală.

"Redeschideți școala normală și anulați urgent legea vaccinării obligatorii și condiționarea desfășurării actului educațional de vaccinarea profesorilor împotriva Covidului! Libertate", este mesajul pe care protestatarii l-au transmis guvernanţilor.

Potrivit ultimelor date oficiale peste 1 milion de copii români nu au avut accesul la educația online, dreptul la învățătură regăsit în Artic. 32 din Constituția României.

La fața locului se află jandarmii și polițiștii care monitorizează protestul din centrul Capitalei.

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close