Antena 3 CNN Actualitate Proteste în Capitală și în țară împotriva legii graţierii. Câteva mii de oameni au ieșit în stradă

Proteste în Capitală și în țară împotriva legii graţierii. Câteva mii de oameni au ieșit în stradă

Proteste în Capitală și în țară împotriva legii graţierii. Câteva mii de oameni au ieșit în stradă
de S.T.    |    18 Ian 2017   •   20:30

Legea grațierii scoate românii în stradă. Au fost numeroase proteste în mai multe orașe din țară împotriva tentativelor de amnistie și grațiere.

UPDATE - Aproximativ 3.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală, miercuri seară, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului penal şi graţierea unor pedepse, scrie Agerpres.

În jurul orei 21.00, majoritatea protestatarilor au părăsit Piaţa Victoriei.

UPDATE - Oamenii strânși în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului de a da o ordonanţă de graţiere şi una de modificare a Codului penal au ajuns la Guvern. Câteva mii de oameni sunt acum în Piața Victoriei. Protestul este pașnic. Nu s-au înregistrat incidente până acum. Oamenii scandează împotriva PSD.

UPDATE 19.30 - A fost blocata circulația în Piata Universității din Capitală.

Protestatarii au pornit într-un marș spre Guvern.

 

UPDATE  - Protest împotriva Legii grațierii la Universitate: „Hoții stau la pușcărie în democrație”

UPDATE - Proteste împotriva legii grațierii. Se cere demisia ministrului Justiției

UPDATE - Un clujean s-a certat cu protestatarii din Piața Unirii: Grațierea e bună!

Proiectul privind grațierea a ajuns la CSM. Reacția DNA

Comunitatea „Corupția Ucide” a lansat proteste în București, Cluj-Napoca și Craiova.

Protest față de Legea grațierii la Sibiu, anunțat pe Facebook. Cine și-a anunțat participarea

„Ne strângem la Universitate începând cu ora 18:00. Dacă suntem destui mergem într-un marș spre Guvern. Pornim în marș la ora 20:00”, anunță protestatarii.

Proteste anunțate în București și în țară: „NU legii grațierii”

Și comunitatea „Uniți Salvăm” a publicat un mesaj împotriva oricăror măsuri de grațiere și amnistie.

„Doamnelor si domnilor guvernanti, parlamentari, ne dam seama ca doriti sa va scoateti tovarasii infractori din puscarii si sa va stergeti propriile dosare penale ca si cand nici nu s-ar fi intamplat. Simpatic, dar n-o sa va iasa.

Nu va pacaliti pe voi insiva, suntem atenti la fiecare miscare pe care o faceti, mai ales la inginerii juridice frauduloase si la combinatii penale. N-are rost sa va credeti intangibili - sunteti doar niste servitori ai poporului. "Public servants", cum zice englezul.

Caderea din posturile inalte pe care le-ati primit temporar e mult mai dureroasa. Societatea civila nu a uitat nici de #colectiv, nici de #rosiamontana, nici de #domnialegii. Sa nu indrazniti!

#Unitisalvam Romania de amnistie, gratiere, restauratie, domnia penalilor!”

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, a anunţat că va participa la un protest organizat în Piaţa Universităţii, apreciind că „este foarte grav ca Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să scape politicienii de puşcărie”.

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale.

Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017.

Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

×
Subiecte în articol: amnistie gratiere proteste legea gratierii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close