Antena 3 CNN Politică PSD şi PNL nu au fost consultate în privinţa numirii lui Cazanciuc la Ministerul Justiţiei

PSD şi PNL nu au fost consultate în privinţa numirii lui Cazanciuc la Ministerul Justiţiei

PSD şi PNL nu au fost consultate în privinţa numirii lui Cazanciuc la Ministerul Justiţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   14:19

PNL şi PSD nu au fost consultate cu privire la viitoarea numirea lui Robert Cazanciuc la şefia Ministerul Justiţiei, susţin Mihai Voicu şi, respectiv, Cătălin Ivan.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, joi, că PNL nu a fost consultat în privinţa nominalizării lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei, el arătând însă că liberalii nu au nicio obiecţie faţă de această numire.

"În legătură cu nominalizarea făcută, este o decizie a prim-ministrului, iar ţinând cont că în urma discuţiilor din USL decizia a fost ca PSD şi premierul să-şi asume în continuare portofoliul Justiţiei, precizez faptul că nu am fost consultaţi, însă nu avem nicio obiecţiune cu privire la nominalizarea făcută", a spus Voicu, potrivit Mediafax.

Totodată, Voicu a arătat că Ponta nu a invocat în cadrul USL posibilitatea ca Horia Georgescu să fie numit ministru al Justiţiei.

"Precizez că, în nicio ocazie, în vreo discuţie în cadrul USL, domnul prim-ministru Victor Ponta nu a invocat posibilitatea numirii domnului Horia Georgescu ca ministru al Justiţiei", a spus Voicu, referitor la informaţii apărute în presă în acest sens.

Premierul Ponta a ajuns la Robert Cazanciuc după ce numirea lui Horia Georgescu a picat la discuţiile din coaliţie, scrie Gândul. Potrivit unorn surse politice, şeful ANI acceptase propunerea lui Ponta şi primise acordul preşedintelui Traian Băsescu, însă s-a lovit de vetoul PNL.

Nemulţumirile liberalilor vizează dosarele de incompatibilitate deschise la solicitarea ANI unor apropiaţi ai lui Crin Antonescu. Este vorba de secretarul general al PNL, fostul ministru Eduard Hellvig, care şi-a pierdut portofoliul în al doilea Guvern Ponta tocmai din cauza suspiciunilor de incompatibilitate ridicate de Agenţie, dar şi de Dan Mihalache, transferat de la Secretariatul General al Guvernului la cel al Senatului, din motive similare.

Ponta: Nominalizarea pentru MJ e asumarea mea, aşa cum am discutat cu PNL săptămâna trecută

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, întrebat ce părere au liberalii de nominalizarea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei, că este "asumarea" sa, aşa cum a discutat cu liberalii săptămâna trecută.

"Este asumarea mea, aşa cum am discutat cu colegii din PNL săptămâna trecută, am şi anunţat de altfel că doresc să propun pe cineva care să aibă experienţă în magistratură, dar şi în relaţii internaţionale şi l-am propus pe domnul Cazanciuc, care sper şi doresc să corespundă acestor aşteptări. E răspunderea mea", a precizat Ponta, întrebat dacă a discutat cu liberalii despre această nominalizare.

Ponta a mai spus că discuţia cu liberalii a fost aceea ca el să propună pentru Ministerul Justiţiei "o persoană cu un asemenea background".

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei
, după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui din funcţia de procuror.

Victor Ponta a spus că l-a informat joi dimineaţă pe preşedintele Traian Băsescu despre propunerea ca Robert Cazanciuc să preia funcţia de ministru al Justiţiei, premierul menţionând că şeful statului "nu a avut niciun fel de obiecţie"
.

"Vocea" PSD: Nu s-a discutat niciodată în partid despre nominalizarea lui Cazanciuc la Ministerul Justiţiei

Citeşte şi Cât de bogat este Robert Cazanciuc, propus ministru al Justiţiei? Vezi declaraţia de avere a tehnocratului

Cine este Robert Cazanciuc

În prezent, premierul Victor Ponta deţine interimatul la Ministerul Justiţiei, din 26 martie, după ce Mona Pivniceru a demisionat din funcţie, ca urmare a faptului că începând din luna iunie va fi judecător al Curţii Constituţionale.








×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close