Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat a sunat la 112 și a anunțat un incendiu. Amenda uriașă care s-a dat în acest caz

Raed Arafat a sunat la 112 și a anunțat un incendiu. Amenda uriașă care s-a dat în acest caz

Raed Arafat a sunat la 112 și a anunțat un incendiu. Amenda uriașă care s-a dat în acest caz
Sursa foto: foto: captura Antena 3
15 Apr 2018   •   13:56

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a povestit, duminică, la "News Magazine", de ce a apelat numărul de urgență 112 și a anunțat că a izbucnit un incendiu la un spital din România, pentru a declanșa un exercițiu inopinat.

"Vă dau un exemplu, de unde poate să pornească o catastrofă. Într-un spital din țară, am intrat în curte și am găsit că nu ai cum să intri - era imposibil. Erau mașinile medicilor care nu vor să parcheze un pic mai departe. Erau mașinile unor aparținători, care au rezolvat să intre să parcheze în curte. Mai erau și ambulanțele... Și ce-am facut: am sunat la pompieri și am zis că este incendiu  Au venit și nu au putut să intre. Am zis: gata, este exercițiu acum. Știau cine sunt. (...) Managerul spitalului a fost amendat pe loc, chiar dacă ne cunoaștem. A primit amenda și asta este: o amendă de vreo 2.000 de lei", a spus Raed Arafat.

Duminică seară, Raed Arafat a revenit cu explicații în cazul exercițiului declanșat la spitalul unde a descoperit nereguli grave privind accesul echipelor de intervenție în cazul unei situații de urgență:

"Cred ca se impune o clarificare asupra stirii desprinse din emisiunea de la Antena 3 unde s-a preluat ca eu as fi sunat la 112 ca sa anunt un incediu fals. Eu de fapt am declansat un exercitiu inopinat solicitand pompierilor din orasul respectiv sa vina pentru un incendiu ipotetic in spatele spitalului respectiv in zona urgentelor unde curtea era complet blocata de masini particulare.

Am avertizat conducerea spitalului respectiv de mai multe ori despre aceasta situatie fara a fi luate masuri. Pompierii au venit stiind ca nu este un incendiu real. Prin venirea lor s-a dovedit ca in caz de incendiu real era imposibil sa poata interveni eficient iar conducerea spitalului a fost amendata. Acest caz a avut loc de aproximativ un an si jumatate! Alertarea pompierilor am facut-o prin inspectorul sef de atunci care era la Bucuresti fiind sunat de mine ca sa trimita cei de la prevenire si echipaje care sa testeze daca pot interveni.

In calitatea de sef al DSU puteam sa declansez astfel de actiune asa cum putea sa o declanseze inspectorul general sau inspectorul sef. Scopul a fost cel de a arata conducerii spitalului cat de serioasa poate fi situatia in cazul in care accesul pompierilor nu este asigurat", a scris Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close