Antena 3 CNN Actualitate Rareș Bogdan aruncă bomba. Cine este de vină pentru criza Covid din România: Populația și autoritățile nu sunt vinovate

Rareș Bogdan aruncă bomba. Cine este de vină pentru criza Covid din România: Populația și autoritățile nu sunt vinovate

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că populația nu este vinovată pentru creșterea numărului de cazuri. El declară că presa este vinovată pentru răspândirea știrilor false. Rareș Bogdan i-a sfătuit pe jurnaliști să facă mai multe eforturi pentru prezentarea cazurilor dramatice ale pacienților infectați cu cumplitul virus.

Rareș Bogdan aruncă bomba. Cine este de vină pentru criza Covid din România: Populația și autoritățile nu sunt vinovate
de Cristina Tudorache    |    08 Iul 2020   •   21:20

„Nu vreau să fac niciun fel de speculație, așteptăm să vedem evoluția bolii, Am înc în specialiștiși în funcție de recomandările acestora se vor lua cele mai bune decizii. Nimeni nu-și dorește să introducă noi restricții. Din păcate sunt tări care au fost nevoite să introducă noi restricții, vedem că Sydney (Australia) a intrat în carantină, Catalonia în Spania a anunâat că s-a introus purtarea măștii ogligatoriu în toate spațiile, inclusiv pe stradă.

Sunt state care iau măsuri foarte dure, cazul Braziliei  a fost cel mai elocvent. În Rom vedem o explozie de cazuri, la peste 500 de cazuri sunt țări care vor lua decizii cu privire la românii care ajung pe teriroriul lor: Austra a luat decizia (de introducere a izolării/carantinei pentru românii care intră în țară - n.r.), Belgia analizează acest lucru.”, a susținut  Rareș Bogdan, la Antena3.

Rareș Bogdan dă indirect vina pe presă pentru creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus

”E dureros că unii dintre concetățenii noștri nu înțeleg că dacă nu respectă regulile de rămânere în spital, de autoizolare, pot să-i infecteze pe alții. A fost foarte mult fake news. Doamna Merkel era foarte îngrijorată de faptul că fake news-ul a influențat deciziile oamenilor.

Oamenii nu sunt niciodată vinovați. Presa trebuie să ia exemple de oameni care au trecut prin calvarul coronavirus și să vorbească. Ca să putem convinge oamenii că acest virus există, oamenii care au avut virusul trebuie să vorbească.”, a mai spus europarlamentarul.

Rareș Bogdan aruncă bomba. Cine este de vină pentru criza Covid din România: Populația și autoritățile nu sunt vinovate

Rareș Bogdan spune că populația nu respectă măsurile de protecție impuse de autorități pentru că sunt accentuate exemplele negative, persoanele publice care nu iau în serios virusul și a dat exemplul afaceristului Cataramă. Europarlamentarul a cerut înăsprirea măsurilor pentru companiile care nu respectă normele sanitare impuse în contextul pandemiei.

Număr record de cazuri în ultimele 24 de ore: 555 de cazuri noi

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan coronavirus
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close