Antena 3 CNN Actualitate Care este, de fapt, rata de infectare în Capitală. Cifrele INSP nu corespund cu cele de la Grupul de Comunicare Strategică

Care este, de fapt, rata de infectare în Capitală. Cifrele INSP nu corespund cu cele de la Grupul de Comunicare Strategică

Este o brambureală în ce priveşte numărul infectărilor cu coronavirus din Capitală. În timp ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că Bucureştiul a depăşit rata de infectare de 3, mai exact 3,11 la mie, Grupul de Comunicare Strategică spune că rata este de 2,69.

Care este, de fapt, rata de infectare în Capitală. Cifrele INSP nu corespund cu cele de la Grupul de Comunicare Strategică
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    13 Oct 2020   •   14:45

Explicaţia este aceea că se raportează la alt număr de oameni. 500 de persoane au fost confirmate cu  COVID-19 în Capitală, în ultimele 24 de ore şi peste 3.000 în toată ţara.

Deocamdată, autorităţile nu se pun de acord în ce priveşte rata de infectare cu coronavirus.

Cifrele INSP nu corespund cu cele de la Grupul de Comunicare Strategică

Astfel, INSP vorbeşte de o rată de infectare în Capitală de 3,11 la 1.000 de locuitori, în timp de GCS anunţă o rată mai mică, de 2,69 la mia de locuitori.

Explicaţia ar fi aceea că cele două instituţii nu se raportează la acelaşi număr de locuitori, dar ar trebui ca ele să se pună de acord, pentru că cifra este aceeaşi.

Cum explică INSP de ce nu corespund cifrele cu cele de la GCS

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol, a explicat marţi, la Antena 3, care sunt datele la care se raportează instituţia şi a încercat să explice diferenţele dintre cifre.

"Noi avem un raport săptămânal care cuprinde cazurile confirmate până pe 11 octombrie, deci nu intră şi cele de astăzi (marţi, 13 octombrie).

INSP: Populaţia rezidentă - 19 mil locuitori, populaţia legală - 22 mil 

Apoi, populaţia este după rezidenţă sau cea legală, după domiciliu. Deci, după domiciliu sunt 22 milioane de locuitori, după rezidenţă sunt în jur de 19 milioane", a explicat marţi, în direct la Antena 3, medicul Adriana Pistol.

Aşa se face că, la nivelul Capitalei, incidenţa din ultimele 14 zile este de 3,11 la nivelul populaţiei rezidente şi 2,65 în ce priveşte populaţia după domiciliu.

"De fapt şi de drept, ambele valori sunt absolut reale şi ne uităm la ambele. Ambele valori spun că suntem aproape de cifra 3 la mie", a declarat dr. Adriana Pistol care a precizat că, INSP lucrează, de regulă, după populaţia de evidenţă.

Iată raportul săptămânal transmis de INSP cu referire la populația la care se raportează incidența cazurilor.

INSP, modificare de date. Rata de infectare în Capitală, de la 3,11 la mie la 2,65

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori, lucru care însemna trecerea la scenariul roșu, respectiv că școlile se vor închide, iar cursurile se vor face online. 

Ulterior, INSP a anunțat o rectificare cu privire la rata de incidență a infectărilor cu coronavirus din București, astfel că, în loc de cea anunțată inițial, de 3,11 la mie, rata de infectare este de 2,65 la mie, potrivit mediafax.ro.

În replică, dr. Adriana Pistol a negat această informaţie.

Prefectul Capitalei: Nu se pune problema carantinei pe sector!

Rata de infectare este importantă pentru că, în funcţie de ea, putem vedea dacă se trece în scenariul roşu în ce priveşte închiderea şcolilor sau dacă Bucureştiul întră în carantină.

În acest moment, "nu se pune problema carantineri pe sector", a declarat, marţi, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

COVID-19 în România

Potrivit celui mai recent bilanţ, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marţi 3.109 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 68 de decese în ultimele 24 de ore și 651 pacienţi internați la ATI.

Până marţi, 13 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 160.461 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 5.535 de bolnavi au murit din cauza COVID-19.

×
Subiecte în articol: rata infectare coronavirus adriana pistol
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close