Antena 3 CNN Actualitate Razie în complexul comercial Europa, din Capitală. Ţinta: jucăriile periculoase

Razie în complexul comercial Europa, din Capitală. Ţinta: jucăriile periculoase

Razie în complexul comercial Europa, din Capitală. Ţinta: jucăriile periculoase
Sursa foto: jucarii
21 Mai 2009   •   16:30

Un controlul al inspectorilor ANPC, desfăşurat joi dimineaţă, la complexul comercial Europa din Bucureşti, a scos la iveală faptul că mai multe firme vindeau jucării periculoase pentru cei mici şi nu aveau acte de provenienţă a mărfii. Amenzile au variat între 2.500 şi 25.000 de lei.

Inspectorii ANPC, comisari ai Centrului Român pentru Promovarea Comerţului, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti, au verificat standurile care comercializează jucării într-unul din cele mai mari complexe comerciale din Bucureşti. Iar problemele depistate nu au fost puţine: acte lipsă, jucării periculoase pentru copii sau nereguli la certificatele de înregistrare.

Comunicarea cu negustorii străini a fost o adevărată încercare pentru inspectori. Vânzătorii s-au plâns că, după acţiunea inspectorilor, angajatorii nu îi vor mai plăti o bună perioadă de timp.

Acţiunea inspectorilor are loc înainte de Ziua Copilului, când vânzarea de jucării creşte vertiginos. Jucăriile periculoase au fost scoase de pe piaţă şi urmează să fie distruse. Comercianţii care repetă aceleaşi abateri riscă să rămână fără autorizaţie de funcţionare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ANPC razie jucarii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close