Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Reacția BOR la declarațiile lui ÎPS Teodosie: "Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică"

Reacția BOR la declarațiile lui ÎPS Teodosie: "Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică"

Biserica Ortodoxă Română reacționează vehement după îndemnul la nevaccinare al Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie. "Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică", spune purtătorul de cuvânt al BOR.

Reacția BOR la declarațiile lui ÎPS Teodosie: "Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică"
de Alexandra Dima    |    15 Oct 2021   •   12:09

"Trebuie distins in mod clar între problema certificatului verde, care e nuanțată, si îndemnul unui cleric împotriva vaccinarii. Ultimul e total dezavuat de Biserica", a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, în exclusivitate pentru Antena 3.

Bănescu atreage atenția totodată la martirii cu cauze false care pot apărea în rândul credincioșilor creștini ortodocși.

"Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii, nu puțini, în martirii unei cauze false. Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare", avertizează Bănescu.

"Fiecare persoană decide liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale.", a mai îndemnat purtătorul de cuvânt al BOR. 

În plin valu patru al pandemiei, ÎPS Teodosie a declarat răspicat: "Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene". 

Arhiepiscopul Tomisului a refuzat şi în trecut să respecte regulile impuse de autorităţi , dar şi de Biserica Ortodoxă Tomână şi a oficiat slujbe religioase în prezenta a sute de oameni şi a organizat pelerinaje atunci câdn acestea erau interzise.

 

 

×
Subiecte în articol: BOR ÎPS Teodosie vaccinare
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close