Antena 3 CNN Actualitate Reacția Jandarmeriei în scandalul uriaș pe tema fraudării voturilor pentru Primăria Sectorului 1

Reacția Jandarmeriei în scandalul uriaș pe tema fraudării voturilor pentru Primăria Sectorului 1

Avem prima reacţie de la Jandarmerie, în scandalul uriaş pe tema fraudării voturilor pentru Primăria Sectorului 1. Antena 3 vă prezintă imagini incredibile de pe camerele de supraveghere, cu mai multe persoane pătrund în sala în care sunt depozitaţi sacii cu buletinele de vot şi unde nimeni nu ar trebui să aibă acces. Oamenii chiar ies cu saci cu documente! Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi în noaptea de luni spre marţi.

Reacția Jandarmeriei în scandalul uriaș pe tema fraudării voturilor pentru Primăria Sectorului 1
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2020   •   08:54

Jandarmeria a dat un comunicat, în urmă cu puţin timp, în care anunţă cine a cerut desigilarea camerei în care erau sacii cu voturi.

 ''În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1,  Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective.

Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare.

Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral'', se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Aşadar, Jandarmeria precizează că cei care au intrat în acea sală cu sacii de voturi, au intrat la cererea preşedintelui Biroului Electoral din Sectorul 1, iar jandarmul care păzea acea sală a întocmit un dosar de predare-primire a sălii, de fiecare dată când sala a fost desigiliată.

De asemenea, Jandarmeria menţionează că tot ce întâmplă în sală nu intră în atribuţiile Jandarmeriei.

Imaginile de pe camerele desupraveghere vin şi întăresc ideea că alegerile au fost fraudate.

Ele au fost surprinse în noaptea de luni spre marţi, într-un moment în care în Biroul Electoral al Sectorului 1 nu ar mai fi trebuit să aibă acces nimeni.

Cu toate astea pe imagini se vede clar cum mai multe persoane intră în locul în care erau depozitate procesele verbale şi buletinele de vot şi chiar ies cu saci de acolo.

După apariţia imaginilor în spaţiul public, poliţiştii s-au autosesizat şi au spus că vor face verificări.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close