Antena 3 CNN Actualitate Reacția medicului Monica Pop după ce Ion Cristoiu a anunțat că se simte rău după rapel

Reacția medicului Monica Pop după ce Ion Cristoiu a anunțat că se simte rău după rapel

Monica Pop a comentat, luni seară, la Sinteza zilei, mărturisirea făcută de jurnalistul Ion Cristoiu care a spus că s-a simțit rău după ce a făcut a doua doză de vaccin, adică rapelul. Medicul spune că românii trebuiau să fie informați clar ce efecte adverse ar putea surveni după administrarea serului.

Reacția medicului Monica Pop după ce Ion Cristoiu a anunțat că se simte rău după rapel
de Gabriel Dano    |    08 Feb 2021   •   23:59

"Cum să știe lumea, dacă s-a spus pe toate televizoarele că e un vaccin sigur? Cuvântul acesta nici nu trebuie să există în medicină. Nu există cuvântul acesta! Trebuiau să spună de la început că sunt și efecte adverse, că unele sunt foarte severe, că sunt puține acelea severe, dar sunt.

Iar când eu am spus că nu știi ce te poate aștepta după un timp, pentru că nu sunt studii în sensul acesta, știți bine ce s-a întâmplat. Și, mai mult decât atât, înțeleg că acest vaccin de la AstraZeneca este contraindicat persoanelor peste 55 de ani, pentru că nu s-au făcut studii.

Păi dacă nu s-au făcut studii, nu putem să fim sceptici? Nu e normal să știm și să fim informați? Și foarte bine spune domnul Cristoiu, aceasta a fost o campanie de dezinformare, nu una de informare", a spus medicul Monica Pop.

Ion Cristoiu: M-am simțit cunplit de obosit

Gazetarul Ion Cristoiu a declarat, luni, la Sinteza Zilei, că se simte rău după ce a primit a doua doză de vaccin, cea de rapel.

"Am văzut deja pe Facebook că se dramatizează ca un argument împotriva vaccinării. Eu m-am simțit, și am înțeles că nu sunt singurul, cumplit de obosit. Aseară când am înregistrat pastila mea video toți au remarcat faptul că abia vorbeam.

După rapel am dormit vreo oră-două, nu am reușit să mă refac. Aseară eram mort de oboseală. M-am trezit dimineață vioi, dar pe la prânz iar m-am simțit obosit. Eu am reclamat faptul că exist posibilitatea unor reacții adverse și că nimeni nu le previne. Adică vaccinarea are loc într-o voioșie comunistă, adică hai cu toții la Bumbești-Livezeni, totul e frumos, însă nu văd de ce nu s-ar spune.

Starea este de sfârșeală odată ce eu care sunt un tip... beau cafele de rup și de abia reușeam să vorbesc. Am înțeles că au fost situații în care anumite persoane nici nu au putut să conducă", a mărturisit Ion Cristoiu.

Jurnalistul a ținut să sublinieze că nu duce o campanie împotriva vaccinării.

"Am înțeles că la al doilea e mai complicat, că trebuie să iei și paracetamol. Circulă pe Facebook tot felul de medicamente pe care trebuie să le iei. Eu am ridicat o problemă fundamentală și anume: 1. sigur e bine că ne vaccinăm, dar campanie de vaccinare nu trebuie să ia aspectul unei întreceri socialiste, adică să se spună că poți avea, să se facă recomandări - nu am auzit niciun medic să spună dacă vă simțiți obosiți, culcați-vă", a adăugat Cristoiu.

×
Parteneri
Circulație deviată pe Autostrada A2, din cauza lucrărilor la podul peste brațul Borcea! Anunțul CNAIR
x close