Antena 3 CNN Actualitate Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna în România. Sicriul Majestății Sale a ajuns la Palatul Regal de pe Calea Victoriei

Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna în România. Sicriul Majestății Sale a ajuns la Palatul Regal de pe Calea Victoriei

Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna în România. Sicriul Majestății Sale a ajuns la Palatul Regal de pe Calea Victoriei
de S.T.    |    13 Dec 2017   •   20:22

Update: Sicriul Majestății Sale a ajuns miercuri seară la Palatul Regal.  Corpul neînsufleţit al Regelui va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal. Ceremonia de la Palatul Regal va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

 

Update: Moment emoționat în București.  Sicriul Regelui Mihai a trecut pe sub Arcul de Triumf. 

 

 

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, între ora 21.00 şi ora 24.00; joi, 14 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00 şi vineri, 15 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00. Intrarea este liberă. 

Știrea inițială: Cortegiul funerar al regelui Mihai a ajuns la Castelul Peleş.

La Sinaia, sute de oameni au aşteptat cortegiul funerar, aplaudând la trecerea acestuia.

Programul vizitei oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş este următorul:

-  Ora 14-15: Instituţia preşedintelui României, Preşedinţia Republicii Moldova, Membrii Guvernului României şi ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României şi ai Parlamentului Republicii Moldova.

-  Ora 15-16: Reprezentanţii instituţiilor statului, centrale şi locale.

-  Ora 16-17: Reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai Organizaţiilor Internaţionale.

-   Ora 17-18: Reprezentanţii Academiei Române şi Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi ai celorlalte instituţii ale Credinţei.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va rămâne la Castelul Peleş până la ora 18.00, când va fi transportat în Capitală şi va fi depus la Sala Tronului din Palatul Regal.

UPDATE 13.20 - Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost transportat cu maşina la Sinaia și va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în România, sosind, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă.

Pe Aeroportul Otopeni s-a desfăşurat o ceremonie, în cadrul căreia au fost intonate imnul naţional şi cel regal.

La ora 11.40, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost urcat în maşina mortuară care a plecat, însoţită de membrii Casei Regale, la Sinaia unde va fi depus în Holul de onoare al Castelului Peleş.

Familia Regală a României, în lacrimi la căpătâiul Regelui. VIDEO emoționant

 

La Aeroportul Henri Coandă sunt prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai familiei regale, reprezentanţi ai Preşedinţei, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei şi ai Bisericii.

Între membrii familiei regale se află şi nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, care a sosit printre primii la Aeroportul Otopeni, alături de logodnica sa.

Clopotele bisericilor din toată ţara au fost trase atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a sosit pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Întoarcerea Regelui Mihai. Ce se întâmplă acum la Palatul Regal din Capitală

 

La Aeroportul Otopeni a fost oficiată o slujbă religioasă de către un sobor de preoţi.

UPDATE 11.00 - Zi istorică pentru ţara noastră. La această oră sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai ajunge pe pâmânt românesc, moment în care se trag clopotele bisericilor ortodoxe în toată ţara.

Clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară vor fi trase miercuri, la ora 11.00, dar şi la slujbele de înmormântare, anunţă Patriarhia Română.

După ceremonia religioasă de la Aeroportul Otopeni Regele va fi dus la Castelul Peleş, iar seara sicriul cu trupul neînsufletit va fi depus la Palatul Regal din Capitală, acolo unde românii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Bucureştiul se pregăteşte pentru cea mai importantă ceremonie din ultimii ani: funeraliile Regelui Mihai.

Peste tot în Capitală au fost arborate steaguri în bernă, iar pregătirile pentru desfăşurarea ceremoniilor s-au încheiat.

Sicriul cu trupul Regelui Mihai va ajunge la ora 11, pe aeroportul Henri Coandă, adus de un avion militar.

De acolo, Regele va fi dus la Castelul Peleş, iar seara sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Palatul Regal din Capitală, acolo unde românii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Programul funeraliilor Regelui Mihai I al României. Au fost anunțate schimbări importante

Fostul suveran al României a murit la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa din Elveţia.

Sâmbătă, 16 decembrie, ultimul nostru monarh va fi înmormântat la Curtea de Argeş.

Regele Mihai îşi va dormi somnul de veci alături de soţia sa, Regina Ana.

Citiți și:

Reguli pentru cei care vor să-i aducă un ultim omagiu regelui Mihai. Nimeni nu va putea face acest lucru

×
Subiecte în articol: funeralii castelul peles rege Sinaia
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close