x close

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. De ce nu ai voie să spui "La mulți ani" de SFÂNTA MARIA

15 Aug 2018   •   11:55
15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. De ce nu ai voie să spui "La mulți ani" de SFÂNTA MARIA

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI Miercuri, 15 august, romanii praznuiesc Adormirea Maicii Domnului.  Nu mai putin de 2,2 milioane de romani (dintre care 1,8 milioane de femei) isi serbeaza onomastica in aceasta zi. Numai ca sunt voci care spun ca NU este bine sa urezi La multi ani de Sfanta Marie Mare, ci de Sfanta Maria Mica, scrie sfatulparintilor.

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI  Pornind de la faptul ca este vorba despre Adormirea Maicii Domnului, deci trecerea in nefiinta a Fecioarei Maria, se presupune ca este mare pacat daca spui La multi ani celor care poarta numele Sfintei Fecioare. Se zice ca de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului se pomenesc doar mortii, iar ziua onomastica poate fi sarbatorita doar pe 8 septembrie, atunci cand Biserica sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului.

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI  Biserica, insa, nu considera gresit sa spui ”La multi ani!” cu ocazia acestei sarbatori, fiind considerata o sarbatoare plina de bucurie.

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI  Moartea Maicii Domnului este mutare la Viata, dupa cum reiese si din troparul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutatu-te-ai la viata ceea ce esti Maica Vietii”. Din acest motiv, aceasta sarbatoare nu este trista, ci plina de bucurie, scrie crestinortodox.ro.

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI  Dupa credinta Sfintei Biserici, la Adormirea Maicii Domunului, trupul ei n-a cunoscut putrezirea, care vine dupa moarte, nici n-a ramas in mormant. Maica domnului, cu trupul schimbat, viu si proslavit, a fost mutata, cu trup cu tot la ceruri, ca o parga a intregii omeniri. Dar, spre deosebire de Mantuitor, ea a fost dusa la ceruri de ingeri, nu prin puterea ei, ca Mantuitorul. Si de acolo se roaga de-a pururi pentru noi.

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI  „Sarbatoarea aceasta are, chiar daca vorbim despre , o semnificatie dincolo de moarte pentru cei ce au aceasta intelegere tainica a sarbatorii.

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI  Altii o inteleg drept o comemorare a mortii Sfintei Maria, prin urmare pentru acestia nu e corect sa se spuna , avand in vedere ca vorbim despre o inmormantare. Cea mai potrivita interpretare si cea caracteristica ortodoxiei este cea ce are in centru invierea, viata cea vesnica si nu cea ce pune acentul pe moarte. La noi moartea e doar o usa, o trecere, un prag. Asa cum spune si rugaciunea: < Mutatu-te-ai la viata ceea ce esti Maica Vietii >. Deci, accentul cade pe viata vesnica, prin urmare este corect sa spunem < La multi ani >”, explica si parintele Ioan Chirila, presedintele senatului Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.

15 AUGUST 2018. ADORMIREA MAICII DOMNULUI  In calendarul popular, de Santa Maria Mare se marcheaza trecerea de la vara la toamna, iar marinarii sarbatoresc de ziua ocrotitoarei lor, Ziua Marinei.

 

Citeşte mai multe despre:

Sfanta Maria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati