Antena 3 CNN Actualitate Religie Bărbatul s-a așezat în genunchi la moaștele Sfintei Parascheva și a rostit în lacrimi o rugăciune. După câteva ore, acasă, cineva i-a bătut la ușă. În acea clipă adevărul crunt a ieșit la iveală: „Diavolul mi-a dat în gând să mă sinucid"

Bărbatul s-a așezat în genunchi la moaștele Sfintei Parascheva și a rostit în lacrimi o rugăciune. După câteva ore, acasă, cineva i-a bătut la ușă. În acea clipă adevărul crunt a ieșit la iveală: „Diavolul mi-a dat în gând să mă sinucid"

Bărbatul s-a așezat în genunchi la moaștele Sfintei Parascheva și a rostit în lacrimi o rugăciune. După câteva ore, acasă, cineva i-a bătut la ușă. În acea clipă adevărul crunt a ieșit la iveală: „Diavolul mi-a dat în gând să mă sinucid"
15 Oct 2019   •   16:31

Şi în zilele noastre, Cuvioasa Parascheva nu conteneşte a face minuni pentru cei care cu credinţă aleargă la ea, nu numai în Epivata, unde casa părintească a fost transformată în biserică închinată ei, şi în Catedrala mitropolitană de la Iaşi, ci în toată lumea, scrie Ziarul Unirea.

În anul 1955, o familie din Iaşi nu avea înţelegere în casă. Într-o seară, femeia disperată a părăsit căminul. Zadarnic au căutat-o soţul şi fiica. Şi după ce fetiţa s-a culcat, tatăl ei a alergat la Sfânta Parascheva şi s-a rugat cu lacrimi să-i întoarcă soţia cu bine în familie. Întorcându-se acasă, după o oră a bătut cineva în uşă. Era soţia. Avea chipul palid şi îngândurat. „Unde ai fost femeie? Ce ţi s-a întâmplat?“, a întrebat-o soţul. „Diavolul mi-a dat în gând să mă sinucid. De aceea, m-am aşezat pe linia trenului aproape de gara Nicolina. Dar, la ora opt seara, pe când venea un tren cu viteză, fiica noastră, îmbrăcată în alb, a venit la mine, m-a apucat repede şi m-a aruncat afară de pe linie.

Aşa am scăpat de moarte şi de osânda iadului“, a povestit ea. „Femeie, în seara aceasta, la ora opt, fiica noastră era culcată, iar eu mă rugam pentru tine. Aceea care te-a salvat nu era fiica noastră, ci însăşi Sfânta Parascheva! Să-i mulţumim ei, căci ea te-a scăpat de această cumplită şi dublă moarte, trupească şi sufletească!“ O farmacistă foarte cuminte, având 32 de ani, tot voia să se căsătorească. A dat rugăciuni la Sfânta Parascheva şi imediat a făcut cunoştinţă cu un doctor văduv. Acela a început s-o curteze, dar nu spunea ceva serios. Apoi a lasat-o şi s-a dus la altele. Ea, disperată, tot venea şi se plângea Sfintei… Preotul de la raclă a sfătuit-o: „Să continuăm cu rugăciuni la Cuvioasa Parascheva“. Şi într-o duminică, pe neaşteptate, a venit doctorul la familia fetei şi a cerut-o în căsătorie. Peste zece zile au făcut nunta.

×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close