Antena 3 CNN Actualitate Religie O mare sfântă este prăznuită pe 12 ianuarie în calendarul ortodox. Uite cui trebuie să îi spui La Mulți Ani!

O mare sfântă este prăznuită pe 12 ianuarie în calendarul ortodox. Uite cui trebuie să îi spui La Mulți Ani!

Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Muceniță Tatiana în fiecare an pe 12 ianuarie. Această sfântă muceniță a trăit pe vremea împăratului Alexandru Sever, în secolul al treilea.

O mare sfântă este prăznuită pe 12 ianuarie în calendarul ortodox. Uite cui trebuie să îi spui La Mulți Ani!
Sursa foto: foto: Doxologia.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2018   •   17:28

Sfânta Tatiana a refuzat să se căsătorească, alegând să rămână pură și să trăiască în numele Domnului. Datorită viețîi sale exemplare, ea este inclusă în rândul diaconiţelor de la Biserica din Roma, în ciuda vârstei sale fragede, 15 ani.

Este dusă în templul zeului Apolo pentru a aduce jertfă în numele acestuia. Totuși, Tatiana în loc de a-l cinsti pe acesta, se ruga la Mântuitor. Iar în urma rugăciunilor sale, pământul se cutremură, iar statuile zeului și o bună parte a templului au căzut ca secerate.

Într-o altă zi sfânta este dusă la templul zeiței Artemis, pentru a îi aduce jertfă și acesteia. Conform tradiției, templul a fost cuprins de flăcări când muceniță se apropie de el deoarece, în urmă rugăciunii pe care abia o terminase, fulgere au coborât din cer.

La foarte multe chinuri a fost supusă sfânta munceniţă pentru simplul fapt că își mărturisi credință în Mântuitorul nostru, nefiindu-i frică să spună faptul că este creștină. Este aruncată în foc, în ghearele fiarelor sălbatice, este biciuită și îi sunt scoși ochii. Totuși, Tatiana rămâne neclintită în credință ei, refuzând să se închine la idoli. Astfel, judecătorul hotărî să fie tăiat capul Sfintei Tatiana.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close