Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 11 octombrie 2018. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi

Calendar ortodox 11 octombrie 2018. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi

Calendar ortodox 11 octombrie 2018. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi de Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei şapte diaconi.

Calendar ortodox 11 octombrie 2018. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi
11 Oct 2018   •   22:25

În aceasta luna, în ziua a unsprezecea, pomenirea Sfântului Apostol Filip, unul din cei sapte diaconi.

Acesta era din Cezareea Palestinei si luându-si femeie a nascut patru fete proorocite. De acesta pomeneste dumnezeiescul Luca evanghelistul la Faptele Apostolilor.

A fost facut si diacon de catre apostoli la lucrarea sfintilor, împreuna cu Stefan si cu ceilalti. Acesta a luminat Samaria si a botezat pe Simon vrajitorul, care se fatarnicea; si rapit fiind de îngeri a aflat pe etiopianul famen, pe care învatându-l l-a botezat.

Dupa aceea fiind adus de înger la cetatea Azot a luminat-o si pe aceasta cu cuvântul sau. Apoi a mers la Tralia cea din Asia, în care facând minuni si zidind biserica, s-a mutat catre Domnul.

Tot în aceasta zi, Sfintele Mucenite Zinaida si Filonila, surorile.

Calendar ortodox 11 octombrie 2018. Sărbătoare pentru creştini

Acestea au fost din Tarsul Ciliciei, rudenii lui Pavel apostolul si parasindu-si patria si lepadându-se de averea lor si prefacându-se ca umbla cu mestesugul doctoricesc, iar dupa adevar plineau lucrul apostolesc.

Au venit si în cetatea Dimitriadei si intrând într-o pestera, petreceau acolo viata lor; în care loc Zinaida tamaduind boli si slabiciuni s-a mutat catre Domnul.

Iar Filonila dându-se pe sine la îndelungate postiri si privegheri cu rugaciunea facea multe minuni. Si cu slujba slujind firii, s-a dus din viata aceasta vremelnica.

sursa: noutati-ortodoxe.

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close