x close

CALENDAR ORTODOX 14 DECEMBRIE. Ce sfinți mari sunt sărbătoriți astăzi?

14 Dec 2019   •   00:30
CALENDAR ORTODOX 14 DECEMBRIE. Ce sfinți mari sunt sărbătoriți astăzi?

Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie au trait in timpul persecutiilor impotriva crestinilor, in secolele III si IV. Din Sinaxar aflam ca in timp ce un dregator imparatesc calatorea in Helespont, a fost intampinat de Tirs, marturisitor al lui Hristos.

CALENDAR ORTODOX 14 DECEMBRIEPentru ca refuza sa se inchine idolilor, Sfantul Tirs este supus la chinuri indelungate: i-au intepat ochii, i-au sfaramat picioarele, i-au turnat plumb topit pe spate, insa, prin puterea lui Hristos, a ramas nevatamat. A fost bagat intr-un butoi cu apa spre a fi inecat, dar de indata vasul s-a spart. A fost aruncat de pe un zid inalt, intr-un loc in care erau tepi si cuie ascutite, dar si de aceasta data s-a aratat nevatamat. La rugaciunea sa, idolii din templu s-au sfaramat si Calinic, preotul pagan al idolilor, s-a convertit la crestinism.

CALENDAR ORTODOX 14 DECEMBRIESfantului Calinic i s-a taiat capul, iar Sfantul Tirs, pus intr-un sicriu, si-a dat duhul in timp ce slugile imparatului au inceput sa-l taie cu fierastraul.

CALENDAR ORTODOX 14 DECEMBRIETot astazi, facem pomenirea

- Sfintilor Mucenici Filimon, Apolonie si Arian.

Citeşte mai multe despre:

CALENDAR ORTODOX 14 DECEMBRIE
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati