Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 19 noiembrie 2018. Sărbătoare pentru creştini de Sfântul Prooroc Avdie

Calendar ortodox 19 noiembrie 2018. Sărbătoare pentru creştini de Sfântul Prooroc Avdie

Calendar ortodox 19 noiembrie 2018. Sărbătoare pentru creştini de Sfântul Prooroc Avdie.

Calendar ortodox 19 noiembrie 2018. Sărbătoare pentru creştini de Sfântul Prooroc Avdie
19 Noi 2018   •   01:02

În această lună, în ziua a nouăsprezecea, pomenirea Sfântului Prooroc Avdie (Abdia).

Acesta se tâlcuieşte robul Domnului, ori mărturisit, şi era din pământul Sihem, din ţarina lui Vitaharam. El a trăit mai înainte de naşterea lui Hristos cu opt sute de ani. A slujit mai întâi regelui Samariei Ahav şi apoi lui Ohozia.

Calendar ortodox 19 noiembrie 2018. Sărbătoare astăzi pentru creştini

După ce a trimis Ohozia către sfântul şi marele Prooroc Ilie doi căpitani cu câte cincizeci de oameni, să-i spună să se pogoare din munte şi să meargă la el şi aceştia prin rugăciunea proorocului au fost arşi, împreună cu cetele lor, de focul căzut din cer, atunci a trimis Ohozia la acest prooroc Avdie, ca să-l cheme şi să i-l aducă înainte pe al treilea căpitan peste cincizeci de oameni, pe care nu-l nimicise Ilie.

Acesta, mergând la prooroc, a căzut la picioarele lui şi s-a rugat să nu-l arză, ci să se pogoare şi să meargă la rege. Iar proorocul lui Dumnezeu a făcut aceasta, aşa cum se pomeneşte în cartea a patra a regilor.

Şi de atunci şi în urma părăsind Avdie pe rege, a urmat proorocului Ilie, făcându-se ucenic al lui, şi proorocind multe a murit şi a fost îngropat în mormântul părinţilor săi.

Mai multe, pe noutati-ortodoxe.

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close