Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 2016. Ce sfânt este prăznuit vineri de creştinii ortodocşi

Calendar ortodox 2016. Ce sfânt este prăznuit vineri de creştinii ortodocşi

Calendar ortodox 2016. Ce sfânt este prăznuit vineri de creştinii ortodocşi
Sursa foto: foto: pixabay.com
17 Noi 2016   •   23:41

Calendar ortodox 2016. Creștinii ortodocși îl prăznuiesc în fiecare anla data de 18 noiembrie pe Sfantul Mucenic Platon. Acesta s-a nascut in partile Galatiei, din cetatea Anghira. Pentru ca se arata marturisitor al invataturii lui Hristos, a fost supus la diverse suferinte fizice din porunca guvernatorului Agripin: i s-au pus pe piept bucati de fier incins, trupul sau a fost aruncat in foc, smoala, untdelemn incins, etc, potrivit crestinortodox.ro.

Dupa multe patimiri, guvernatorul il sfatuieste pe Platon "ca e timpul sa se abata de la moarte spre viata”, adica sa se inchine idolilor si sa scape de moartea venita prin chinuri.

La auzul acestor cuvinte, Platon a raspuns: "Bine ma inveti Agripine ca sa ma abat de la moarte spre viata, caci fug de moartea cea vesnica si caut viata cea fara de moarte... Nici focul, nici ranile, nici mania fiarelor, nici taierea madularelor nu ma vor desparti pe mine de Dumnezeul cel viu; pentru ca nu iubesc veacul acesta de acum, ci pe Hristosul meu, Care pentru mine a murit si a inviat".

Dupa ce a petrecut optsprezece zile fara mancare si fara apa, i s-a taiat capul.

×
Parteneri
Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate
x close