Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Cristina

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Cristina

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Cristina pentru creştinii ortodocşi din întreaga lume.

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Cristina
Sursa foto: doxologia.ro
de Georgiana Adam    |    23 Iul 2021   •   22:13

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi care o prăznuiesc pe Sfânta Mare Muceniţă Cristina (Hristina). Sute de mii de românce poartă numele sfintei care a murit pentru credinţa sa în Dumnezeu.

Sfânta Cristina (Hristina) s-a născut în cetatea Tir şi a trăit în timpul Împăratului Septimiu Sever (193-211). Ea a fost fiica lui Urban, reprezentantul imperial al cetăţii Tir.

Când a ajuns la vârstă de 12 ani, Sfânta Cristina (Hristina) a fost închisă de tatăl ei într-un turn. Acesta dorea să o ferească de ochii mulțimii pentru că era foarte frumoasă. Planul tatălui era să o țînă pe fiica lui în acel turn până avea să împlinească vârstă deplină a majoratului.

Nemulțumită de credință idolatră, începe să se roage Celui ce a adus toate de la neființă la ființă. În urmă acestei rugăciuni i se arată un înger care îi descoperă tainele dumnezeiești. După aceste descoperiri, Hristina a distrus toți idolii din turn.

Pentru acest gest a fost supusă la multe chinuri de tatăl sau. A fost aruncată în temniță pentru mai multe zile fără mâncare, dar a fost hrănită în chip minunat de îngeri. După alte suferințe, a fost aruncată în mare. Marea aceea i-a fost ei scăldătoarea Sfântului Botez. Un nor luminos a umbrit-o pe ea și s-au auzit cuvinte de sus, graindu-se deasupra ei numele Preasfintei Treimi, după săvârșirea Sfântului Botez.

Suferințele sale nu au încetat nici după moartea tatălui el. Succesorul acestuia a torturat-o mai aprins, iar în cele din urmă Hristina a primit moartea prin sabie.

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Cristina

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Semnificaţia numelui Cristina

Introvertită, secretoasă și rezervată, Cristina are tendința să se izoleze de lumea exterioară. Este timidă și elitistă în alegerea prietenilor și persoanelor din anturajul sau. Cristina preferă să fie singură decât prost însoțită.

Cristina este o pesimistă, pragmatică și rațională și are nevoie să fie încurajată și liniștită în permanență. Cu toate acestea, prietenii pot conta pe Cristina în orice circumstanță.

Aceasta se dovedește a fi sensibilă, tandră, afectivă și receptivă chiar dacă simte nevoia să se protejeze de problemele întâmpinate de-a lungul vieții.

Cristina preferă o viață monotonă însă stabilă și organizată în detrimentul unei vieți active și agitate. Ajutată de intuiția și ambiția să Cristina va reuși să își materializeze toate proiectele și aspirațiile, umanitare sau sociale. Datorită tenacității și perseverenței sale Cristina va culege roadele muncii sale.

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Rugăciune către Sfânta Cristina

"Mieluşeaua Ta, Iisuse, Hristina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Bucură-te, purtătoare de chinuri, Prealăudată Hristina, care te-ai arătat muceniţă Mântuitorului nostru Hristos şi ai părăsit toată rătăcirea şi necredinţa cea părintească.

Văzând pe vrăjmaşul surpat şi zăcând înaintea picioarelor pruncii purtătoare de chinuri, să dăm cu toţi laudă Mântuitorului, Cel Ce o a arătat pe ea purtătoare de biruinţă.

Dorit-ai să vezi, podoaba cea frumoasă a Mirelui tău, curată; pentru aceea, te-ai înfrumuseţat pe tine luminat cu dumnezeieştile chinuri, ceea ce eşti purtătoare de chinuri.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!".

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close