Antena 3 Actualitate Religie Calendar ortodox, luni, 9 decembrie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi

Calendar ortodox, luni, 9 decembrie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi

de S.T.    |    08 Dec 2019   •   18:20
Calendar ortodox, luni, 9 decembrie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Calendar ortodox, luni, 9 decembrie. În ziua de 9 decembrie Biserica face pomenirea veştii primite de Sfânta Ana, mama Maicii Domnului, prin care Îngerul Domnului o înştiinţa despre sfânta zămislire a Preacuratei Maici a lui Hristos.

Maica Domnului a fost zămislită şi născută în chip firesc, iar părinţii săi au fost Sfinţii Ioachim şi Ana, care atât au plăcut lui Dumnezeu, încât au fost învredniciţi la o vârstă înaintată şi după o viaţă sfântă şi neîncetate rugăciuni să fie născători ai Sfintei Fecioare.

Calendar ortodox, luni, 9 decembrie.  Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana nu ar fi primit un dar ca acesta dacă nu ar fi prisosit dreptatea şi sfinţenia lor mai mult decât a altora. Căci lor li s-a dat fiica cea mai sfântă decât toţi sfinţii şi decât heruvimii mai cinstită, care mai mult decât toţi a plăcut lui Dumnezeu.

Calendar ortodox, luni, 9 decembrieCe rugăciune trebuie să rosteşti în această zi

Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close