Ce i-a răspuns părintele Constantin Necula unui bărbat care i-a spus că nu se poate abține de la a face amor

de D.G.    |    26 Noi 2018   •   17:53
Ce i-a răspuns părintele Constantin Necula unui bărbat care i-a spus că nu se poate abține de la a face amor

Parintele Constantin Necula a povestit o intamplare in care se regasesc multi enoriasi, si anume, infranarea de la ispite si incapacitatea intemeierii unei familii.

”Vine câte unul şi-mi zice: „Părinte, ştiţi, m-am gândit să rămân celibatar!” „Bine, frate! Doamne ajută, dacă poţi!…”

„Nu, părinte, păi dumneavoastra trebuie să mă încurajaţi, să-mi spuneţi că pot…” „Păi cum să-ţi spun că poţi? Uite cum îţi umblă ochii în cap, ca la jocul de biliard! Când vezi o fată, ţi s-a aprins beculeţul! Ce vii la mine cu poveşti din astea?!…” Poţi să rămâi celibatar în lume când te educi pentru asta. Când ocoleşti ispitele, prieteniile acestea un pic sexualizate. Când nu-ţi aprinzi televizorul, să te uiţi la toate prostiile, când nu consumi alcool, când stai deoparte, când nu te supraexciţi cu cafea, când ai grijă de toate lucrurile acestea, inclusiv la ce mănânci, la ce bei, la ce citeşti, la ce vezi. Când tu stai toată noaptea la televizor, te uiţi la toate programele alea codate, vii apoi la preot şi zici: „Părinte, ştiţi, am avut o ispită.” „Nu ai avut nici o ispită. Eşti tâmpit! Ispita ta e că eşti tâmpit! Nu înţelegi că dacă te uiţi la toate porcăriile acelea, ăla îţi joacă feste în creieraş, şi de acolo îţi pleacă tot sistemul.

Cine a trimis biletul, să nu socotească tot răspunsul pentru ea. Doamne fereşte!

Părerea mea e să încercaţi să vă găsiţi duhovnicul cu care să vă reglaţi direcţia tirului. Se poate întâmpla să vă fie să rămâneţi în lume. Doamne ajută! Eu sunt încântat de toţi oamenii care reuşesc să-şi ducă vocaţia lor până la capăt. Să ştiţi că inclusiv căsătoria este feciorie. Exista o feciorie înainte de căsătorie, şi o feciorie după căsătorie. Care-i problema? După căsătorie poţi să te culci cu orice femeie din lume? Deci, dintr-o dată, ai o unică direcţie a actului tău sexual. Asta înseamnă fecioria: unidirectionarea darului pe care Dumnezeu ţi l-a dat. Însa să nu vă luaţi haruri pe care nu le puteţi purta”, a spus parintele, conform wowbiz.ro.

Parteneri
x close