Descoperire uluitoare în Turcia. Istoria Ortodoxiei ar putea fi rescrisă

de S.T.    |    01 Feb 2016   •   16:00
Descoperire uluitoare în Turcia. Istoria Ortodoxiei ar putea fi rescrisă Foto: hurriyetdailynews.com

Arheologii turci au făcut o descoperire fascinantă în regiunea Cappadociei. Este vorba de o biserică, ale cărei fresce descriu scene biblice nemaiîntâlnite până acum, scrie hurriyetdailynews.com.

Lăcaşul de cult a fost scos la lumină în timpul excavaţiilor făcute în oraşul Nevşehir. Specialiştii au descoperit o aşezare subterană, pe care au inclus-o într-un proiect de cercetare denumit Nevşehir Castle Urban Transformation. Biserica identificată a fost săpată în piatră şi se află poziţionată în incinta unei fortificaţii, care ocupă o suprafaţă de circa 360.000 de metri pătraţi, echivalentul a 11 cartiere din zona centrală a oraşului Nevşehir.

Vezi AICI mai multe imagini

Primarul Hasan Ünver a declarat că frescele descoperite în interiorul templului de rugăciune îl înfăţişează pe Iisus Hristos urcând la cer, dar şi Uciderea sufletelor păcătoase.

"Ştim că astfel de picturi nu au mai fost descoperite până acum. (…) Biserica a fost construită în spaţiul subteran, fapt pentru care frescele s-au păstrat într-o stare destul de bună", a spus primarul.

Specialiştii speră ca, în momentul în care excavaţiile vor fi finalizate, Cappadocia îşi va mări reputaţia de centru de pelerinaj al Ortodoxiei.

Parteneri
x close