x close

Tradiţia de Rusalii pe care este important să o cunoşti. Ce e bine să faci în sâmbăta Rusaliilor

de S.T.    |    03 Iun 2017   •   10:15
Tradiţia de Rusalii pe care este important să o cunoşti. Ce e bine să faci în sâmbăta Rusaliilor 534 Foto: pixabay.com

TRADIȚII DE RUSALII. Potrivit credintelor populare, Rusaliile sunt niste fiinte fantastice, malefice, asemanatoare ielelor, care umbla prin vazduh incepand cu ziua de Strat de Rusalii (miercuri, a 25-a zi dupa Pasti) si provoaca mult rau oamenilor: ii pocesc, ii schimonosesc si ii innebunesc pe toti cei care nu le respecta zilele, scrie sfatulparintilor.ro. De aceea, femeile nu lucrau nimic in toate miercurile care se derulau de la Stratul de Rusalii pana la Duminica Mare.

TRADIȚII DE RUSALII. Pentru a apara gospodaria de invazia acestor spirite, in sambata Rusaliilor oamenii obisnuiesc si astazi, in virtutea traditiei, sa arboreze la porti, in foisoare, pe ganguri sau la intrarile in case, ramuri verzi de tei.

TRADIȚII DE RUSALII. De asemenea, pentru a se feri de Rusalii, oamenii trebuie sa poarte asupra lor frunze de pelin, iar daca le intalnesc, sa nu le vorbeasca. Fiind zane ale apelor, de ziua lor e bine sa nu te scalzi, caci te paste inecul.

TRADIȚII DE RUSALII. De Rusalii, femeile de la ţară duc la biserică frunze de nuc şi apoi le pun la streaşina caselor, pentru ca nucul să le ferească familia de necazuri.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

obiceiuri traditii Rusalii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati