Antena 3 CNN Externe Restricţii dure introduse la Moscova. Bătrânii intră în lockown

Restricţii dure introduse la Moscova. Bătrânii intră în lockown

Sunt restricţii tot mai dure în Europa, în faţa valului al patrulea al pandemiei de COVID. Bătrânii din Moscova intră în lockdown, a anunţat Primăria Capitalei din Rusia. Restricțiile intră în vigoare de săptămâna viitoare, pe o perioadă de 4 luni. Măsurile au fost introduse în condițiile în care Rusia a înregistrat marți, peste 1.000 de decese din cauza COVID, în 24 de ore, un record de la începutul pandemiei.

Restricţii dure introduse la Moscova. Bătrânii intră în lockown
Sursa foto: Pexels-Lubov Tandit
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2021   •   15:10

Moscova a devenit epicentrul pandemiei în Rusia.

Începând de pe 25 octombrie, persoanele de peste 60 de ani şi bolnavii cronici din capitala rusă vor sta în case timp de 4 luni. 

Totodată, până la 1 decembrie, 80 la sută din angajaţii din industriile de servicii trebuie să se vaccineze cu cel puţin o doză din serul anti-COVID.

"Autorităițile au implementat şi un ordin prin care cel puţin 30 la sută dintre angajaţi să muncească de acasă.Nu vorbim doar despre implementarea unor zile fără muncă, ci şi de introducerea simultană a unei limitări ale accesului în unele zone entru acei cetăţeni vaccinaţi sau vindecaţi prin intermediul prezentării unui cod QR'', a declarat Tatyana Golikova, vicepremierul Rusiei.

Restricţiile dure anunţate de autorităţile ruse vin în contextul în care numărul cazurilor noi şi al deceselor a crescut îngrijorător în ultimele zile.

Doar în Moscova au fost înregistrate peste 20 la sută din totalul de 8 milioane de cazuri din întreaga ţară. Sistemul sanitar este în pragul colapsului.

"Majoritatea pacienţilor în stare gravă la UPU sunt nevaccinaţi. Acest lucru ne-a adus la disperare pentru că formele grave ale bolii ar fi putut fi evitate uşor dacă oamenii s-ar fi vaccinat", a precizat Georgy Arbolishvili, şeful UPU de la Spitalul 52 din Moscova.

Potrivit cifrelor oficiale, peste 225.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în timpul pandemiei în Rusia, cel mai grav bilanţ din Europa.

Şi Letonia intră în carantină timp de patru săptămâni, pentru a stopa creşterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID, în condiţiile în care doar jumătate din populaţia eligibilă este vaccinată cu schemă completă.

Decizia a fost luată după ce rata de infectare a crescut cu 49% săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: Rusia Moscova lockdown restricţii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close