Antena 3 CNN Actualitate REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PSD și PNL, 25.7%, USR-PLUS - 23,9%. Sunt rezultatele finale

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PSD și PNL, 25.7%, USR-PLUS - 23,9%. Sunt rezultatele finale

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PSD și PNL, 25.7%, USR-PLUS - 23,9%. Sunt rezultatele finale
26 Mai 2019   •   23:00

Update: CURS și Avangarde au făcut publice rezultatele exit-poll-ului pentru ora 21.00:

1. PSD - 25.7%

2.PNL - 25.7%

3. USR-PLUS - 23.9%

4. Pro România - 5,7%

5. UDMR - 5,4%

6. PMP - 5,2%

7. ALDE - 4,7%

ALŢII - 3,7%

Update: CURS și Avangarde au făcut publice rezultatele exit-poll-ului pentru ora 19.00. Se prefigurează un dezastru pentru PSD, care ar putea pierde alegerile.

1. PSD - 25.8%

2.PNL - 25.8%

3. USR-PLUS - 23.9%

4. Pro România - 5,4%

5. UDMR - 5,4%

6. PMP - 5,2%

7. ALDE - 4,9%

8. ALŢII - 3,3%

Eșantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare. Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice.

Au fost utilizați 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date și experți în coordonarea cercetării și analiza datelor, din partea celor 2 institute, Centrul de Sociologie Urbana și Regională - CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.

Numărul de persoane intervievate este de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%. Având în vedere ponderea refuzurilor și alte dificultăți întâmpinate în secțiile de votare, independente de institutele de sondare, marja teoretică de eroare prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de +/-2%, la un nivel de încredere de 95%.

Este foarte important de precizat că eșantionul construit pentru exit poll nu a inclus secții de votare din străinătate.

La ora 23.00 vor fi făcute publice datele pentru exit-poll-ul pentru ora 21.00

Știrea inițială

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM. Singurul exit-poll aprobat de Biroul Electoral Central va fi prezentat diseară, de la ora 21.00, la Antena 3, într-o ediție specială prezentată de Mihai Gâdea și Răzvan Dumitrescu.

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM. Este vorba despre un exit-poll realizat la nivel național de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupului de studii socio-comportamentale - Avangarde.

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM. Datele de la ora 21.00 vor fi parțiale, reflectând procesul de vot de până la ora 19.00, urmând ca cifrele valabile pentru ora 21.00 să fie prezentate la ora 23.00

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM. Într-o ediție specială, Mihai Gâdea și Răzvan Dumitrescu le vor prezenta românilor primele rezultate exit-poll, realizate la nivel național de CURS și Avangarde, precum și primele reacții după ALEGERILE EUROPARLAMENTARE și de la REFERENDUM.

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM. ”Noi am anticipat prezenţa mare la vot, de asta ne-am şi mobilizat atât de bine. Lucrurile merg, tehnic vorbind, aşa cum ne aşteptam. Nu sunt evenimente deosebite. Sigur că anticipăm câteva surprize la final de zi, la ora 21, când vom prezenta primele rezultate exit-poll, parţiale, de la ora 19. Deocamdată lucrurile sunt în grafic, din punctul nostru de vedere. Să sperăm că românii vor dori cât mai mulţi să-şi exprime o intenţie de vot, că până la urmă legitimitatea fiecărui partid depinde de cât de multe voturi a strâns în ziua alegerilor, asta e realitatea democraţiei” a spus sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close