NU avem coronavirus în România! Rezultatul analizelor în cazul asistentului român suspect de coronavirus este negativ

de S.T.    |    12 Feb 2020   •   23:17
NU avem coronavirus în România! Rezultatul analizelor în cazul asistentului român suspect de coronavirus este negativ Foto: pixabay.com

Rezultatele analizelor asistentului medical român suspect de infecție cu coronavirus sunt negative, arată Institutul de boli infecțioase „Matei Balș”.

„Este negativ rezultatul, pacientul nu este infectat cu coronavirus. Unul este testul pentru gripă, unul este testul pentru coronavirus.

Pacientul are o infecție de sezon pe care a contactat-o undeva la schi.

Urmăm procedurile pas cu pas, fie că vin probe de la Timișoara sau de la Cluj, este nesemnificativ. Fiecare pacient este luat în calcul (...). În spate stă o echipă și monitorizează pe toată lumea care a intrat în contact cu un potențial purtător de coronavirus”, a anunțat profesorul Streinu-Cercel, manager al Institutului Matei Balș.

Vă amintim că un tânăr de 25 de ani, care lucra ca asistent medical în Germania şi a revenit în România după ce a îngrijit mai mulţi bolnavi de coronavirus, este internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

NU avem coronavirus în România!

În 7 februarie a venit în vizită la părinţii din Reşiţa, dar şi-a vizitat şi sora şi cumnatul care locuiesc în Gărâna. 

De marți, 11 februarie, are febră şi tuse seacă, fără insuficienţă respiratorie, și este internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP Caraş-Severin) au informat, miercuri, că o celulă de criză a fost activată la nivelul judeţului Caraş-Severin.

Ministrul Sănătății: „Am avut mai mulţi suspecţi de coronavirus, niciunul nu a fost confirmat”

„Avem un mecanism care funcţionează foarte bine, plus o colaborare între mai multe ministere. La nivel naţional avem o capacitate foarte bună de diagnostic şi nu numai în Bucureşti.

Până la sfârşitul săptămânii vor fi şi alte două sau trei centre care au capacitate de diagnostic”, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Este important să nu se inducă o stare de panică în rândul populaţiei.

Bilanţul epidemiei coronavirusului a depăşit un prag de 1.100 de morţi în China continentală, potrivit autorităţilor.

Numărul îmbolnăvirilor a depășit 44.000 de cazuri.

Anunț capital despre coronavirus în România

Virusul este transmis în principal pe cale respiratorie şi prin contact fizic.

Transmiterea pe cale respiratorie are loc prin picăturile de salivă expulzate de pacientul infectat, sper exemplu atunci când tuşeşte.

Oamenii de ştiinţă estimează că acest lucru necesită o distanţă de contact redusă (aproximativ un metru).

Pentru a evita contaminarea, autorităţile sanitare insistă asupra importanţei măsurilor-barieră: spălarea frecventă a mâinilor, tuşit sau strănutat într-o batistă de unică folosinţă, purtarea unei măşti sanitare.

x close