Antena 3 CNN Actualitate Român plecat la muncă în Germania: "Dacă nu câştigi 2.000 de euro pe lună, e jale. Nu mai veniți dacă nu câstigați banii ăștia net!"

Român plecat la muncă în Germania: "Dacă nu câştigi 2.000 de euro pe lună, e jale. Nu mai veniți dacă nu câstigați banii ăștia net!"

Tot mai mulţi români plecaţi la muncă în Germania se plâng de viaţa scumpă din străinătate.

Român plecat la muncă în Germania: "Dacă nu câştigi 2.000 de euro pe lună, e jale. Nu mai veniți dacă nu câstigați banii ăștia net!"
Sursa foto: pixabay.com/TikTok
de Georgiana Adam    |    20 Sep 2022   •   16:00

Spre exemplu, un român a ajuns la concluzia că salariul de 2.000 de euro net pe lună nu este suficient pentru un trai decent la nemţi.

Într-o postare pe o reţea de socializare, el îi sfătuieşte pe cei care au de gând să plece la muncă în Germania să se gândească foarte bine, deoarece viaţa e scumpă şi acolo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Românul stabilit în Germania a făcut un calcul şi a ajuns la concluzia că pentru un trăi decent este nevoie de aproximativ 3000 de euro net pe lună.

"Când veniți în Germania, cu familia, cu 3-4 membri, dacă nu câștigi peste 2.000 de euro net pe lună, nu mai veni în Germania, că e jale! Cu 2000 de euro trăiești așa, de pe azi pe mâine. 

Un salariu corect, pe care îl consider eu corect la vremea asta, începe de la 3.000 în sus, 3.000 de euro net. 

Dacă nu câștigi banii aștia nu trăiești decent. Ai multe lipsuri în Germania.

Puteţi voi să mă contraziceţi, dar nu poţi să trăieşti aşa, că te bazezi pe ajutoarele de la stat", a spus românul, pe contul de TikTok.

"2000 de euro deja în Germania nu mai este un salariu corect. Dacă ai un venit familial de 4.000-5.000 de euro, chiar trăiești ok, îţi mai permiți și un concediu. Dar sub 3000 de euro ca familie e greu. 

S-au mai mărit și alocațiile la copii, iei un 230 de euro, per copil, dar în rest în Germania s-a scumpit tot.

În orașul în care locuiește românul, chiriile s-au scumpit extrem de mult, prețul unui apartament cu trei camere pornește de la 1000 de euro pe lună", mai spune românul.

@tonyy..mma #germania #romania #strainatate #integrare #ajutor #social #salariugermania #salariu #viningermania #viatabuna #omdenota10 #impreuna #vomreusi ♬ sunet original - tonyy..mma

×
Subiecte în articol: Germania salariu
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close