Antena 3 CNN Actualitate Povestea româncei vândute de sora ei unor proxeneți din Spania, salvată de un șofer de TIR: ”I-am spus că dacă va face asta ne vor ucide pe amândoi”

Povestea româncei vândute de sora ei unor proxeneți din Spania, salvată de un șofer de TIR: ”I-am spus că dacă va face asta ne vor ucide pe amândoi”

O tânără româncă a povestit cum a fost vândută de sora ei și obligată să se prostitueze în Spania.

Povestea româncei vândute de sora ei unor proxeneți din Spania, salvată de un șofer de TIR: ”I-am spus că dacă va face asta ne vor ucide pe amândoi”
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    04 Aug 2021   •   15:01

Infernul în viața Mariei a început când avea doar 27 de ani. Victimă a violenței domestice, soțul i-a luat cei doi copii și a dat-o afară din casă. A găsit salvarea în sora ei, care i-a promis ca o va găzdui cât are nevoie. Aceasta avea alte gânduri însă. A vândut-o unor proxeneți, care au obligat-o să se prostitueze timp de 10 luni, amenințând-o cu moartea. 

„M-au bătut, m-au violat și m-au amenințat că-mi ucid copiii”, povestește Maria, care și-a refăcut viața în Spania, la 5 ani după ce e fost răpită, cu ajutorul Adoratrices, o entitate religioasă care are grijă de femeile aflate în situații vulnerabile. 

Sora ei a vândut-o unor bărbați care au promis că o ajută să meargă în Franța, la cules de cartofi. Aceasta a fost însă obligată să se prostitueze, în diferite țări din Europa. În cluburi de noapte, diferite apartamente, pe stradă. Cu amenințarea că îi vor ucide copiii dacă va încerca să fugă. 

Maria a asistat, în toată această perioadă, la un tratament crud și la scene greu de suportat.

”Multe dintre femei erau legate, forțate să se drogheze, violate! Și unele dintre ele, chiar ucise”, își amintește ea. 

Un iad care a făcut ca cele 10 luni să fie resimțite ca 20 de ani. În momentul în care nu a mai suportat, Maria și-a luat inima în dinți și a făcut tot posibilul să scape. Într-una din seri, când era în La Junquera, a mers la proxenetul ei cu o cerere riscantă. 

"I-am spus proxenetului meu că îi voi plăti orice îmi cere, dar să mă lase să plec. Mi-a spus că nici într-o viață nu aș putea să strâng acei bani", spune ea. 

Văzând asta, Maria a mers într-o benzinărie și a cerut ajutorul unui șofer de camion, din Portugalia, scrie cadenaser.com.

„Mai întâi i-am oferit un serviciu, dar el a refuzat, așa că i-am cerut să mă ajute. La început s-a oferit să plătească o mie de euro proxenetului pentru a-mi returna actele de identitate și să mă lase să plec, dar i-am spus că dacă va face asta ne vor ucide pe amândoi”. 

Așa că a urcat-o în camion și a dus-o în alt oraș, unde a sunat la numărul de urgențe. Poliția a intervenit imediat și a pus-o în contact cu fundația Adoratrices, cu care lucrează deja de 5 ani și care a ajutat-o să își refacă viața, să își întemeieze o familie și să își găsească un loc de muncă. 

Cazul Mariei este pe rol și ea speră că plângerea ei le va ajuta și pe colegele ei care sunt captive încă. În ceea ce privește procesul de vindecare, acesta a fost unul greu. 

„Am avut un comportament foarte agresiv, foarte sălbatic și am avut nevoie de ajutor psihiatric, a trebuit să învăț din nou să am încredere în oameni, să știu că nu îmi vor face rău”.

În ciuda faptului că și-a refăcut viața, Maria are un singur regret. Faptul că nu a putut călători în România pentru a-și putea ține în brațe copiii. 

 

×
Subiecte în articol: Spania prostitutie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close