Antena 3 CNN Actualitate Cea mai nouă metodă de înşelăciune. Românilor li se promit moșteniri și apartenența la familii nobiliare

Cea mai nouă metodă de înşelăciune. Românilor li se promit moșteniri și apartenența la familii nobiliare

Escrocii se recomandă ca fiind angajații unei instituții din subordinea Muzeului Naţional de Istorie a României și, contra unei sume de bani, le promit oamenilor documente care să îi ajute să devină membrii unei familii nobiliare și să aibă dreptul la moșteniri.

Cea mai nouă metodă de înşelăciune. Românilor li se promit moșteniri și apartenența la familii nobiliare
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    01 Mar 2021   •   16:32

Prin intermediul unei scrisori, românilor li se promite un document care să ateste apartenența la o familie nobiliară și să le ofere dreptul de a revendica o moștenire. Bineînțeles, toate pot fi obținute în schimbul unei sume de bani.

Reprezentanții Muzeului Național de Istorie trage un semnal de alarmă

"Muzeul Național de Istorie a României avertizează cu privire la o tentativă de înșelătorie făcută în numele instituției.

Ne-a fost semnalată existența unei scrisori cu conținut îndoielnic, în care, o persoană ce pretinde a fi angajată a unei așa-zise instituții subordonate muzeului – Arhivele Naționale ale Nobilimii Românești – promite destinatarului, contra unei sume de bani, înlesnirea obținerii unor documente care atestă apartenența la o familie nobiliară și dreptul de a revendica o moștenire”, au explicat reprezentanții Muzeului de Istorie.

Reprezentanții instituției mai spun că Muzeul Național de Istorie a României nu are nicio legătură cu această persoană, nu are în componență sau în subordine o asemenea entitate și nu încurajează astfel de practici.

De aceea, cetățenii care primesc astfel de scrisori sunt îndemnați să se adreseze polițiștilor.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close