Antena 3 CNN Actualitate S-a aflat ce se întâmplă în corpul unui copil care are COVID-19

S-a aflat ce se întâmplă în corpul unui copil care are COVID-19

Copiii şi adolescenţii sub 18 ani resimt efecte ușoare ale coronavirusului în general, iar decesele sunt rare, arată un studiu realizat de cercetătorii europeni, citat de CNN. Potivit unui studiu realizat în perioada de vârf a pandemiei din Europa, doar 4 copii au murit din 582. De asemenea, doar 8% dintre aceştia au fost internaţi la terapie intensivă.

S-a aflat ce se întâmplă în corpul unui copil care are COVID-19
Sursa foto: Pexels.com
de Gabriel Dano    |    27 Iun 2020   •   08:30

Aceast[ cercetare confirmă ceea ce spuneau medicii încă de la începutul pandemiei: cazurile de copii cu forme grave de Covid-19 este mult mai mic decât al adulţilor.

Totuşi, copiii nu sunt imuni complet. Unii dintre cei mici au fost conectați la aparate timp de o lună, asta în condițiile în care doar 4% dintre copii au avut nevoie de ventilatoare care să-i ajuta să respire.

Copiii cu vârsta sub o lună şi cei cu probleme de sănătate preexistente au depins, în general, de aparate de îngrijire intensivă. Unii dintre ei au avut mai mult de o infecţie şi 24% dintre cei cu infecţii respiratorii suplimentare, cum ar fi răceală sau gripă au fost de asemenea internaţi la terapie intensivă. Potrivit datelor, doar 7% dintre copiii fără alte probleme de sănătate au necesitat terapie intensivă.

„Acest lucru ar putea avea implicaţii importante pentru viitorul sezon de iarnă, când infecţiile cu răceala şi gripa vor fi mai frecvente”, a declarat dr. Begoña Santiago-Garcia de la Spitalul Universitar Gregorio Marañón din Madrid, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu, citat de Mediafax.

Deoarece participanţii au inclus doar pacienţi care au solicitat ajutor medical şi au fost testaţi pentru coronavirus, cercetătorii au remarcat că studiul s-a orientat către cazuri mai severe decât cele reflectate în populaţia generală.

„În general, majoritatea tinerilor prezintă doar forme uşoare”, a spus dr. Marc Tebruegge de la Institutul de Sănătate a Copilului din Marea Ormond Street din Londra, care a ajutat la realizarea studiului. „Cu toate acestea, un număr notabil de copii dezvoltă boli grave şi necesită îngrijire intensivă, iar acest lucru ar trebui luat în considerare atunci când planificăm şi acordăm prioritate resurselor medicale pe măsură ce pandemia progresează”, a continuat el.

Studiul arată că este necesară realizarea în regim de urgenţă a unor studii pentru a se stabili un tratament pentru copii, inclusiv găsirea de medicamente antivirale şi imunomodulatoare.

Cel mai frecvent simptom raportat la copii a fost febra, în timp ce aproximativ 16% dintre participanţi nu au prezentat simptome deloc.

×

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close