Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Acesta este topul celor mai sănătoase țări din lume. Poziția rușinoasă pe care o ocupă România

Acesta este topul celor mai sănătoase țări din lume. Poziția rușinoasă pe care o ocupă România

Acesta este topul celor mai sănătoase țări din lume. Poziția rușinoasă pe care o ocupă România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Noi 2018   •   09:57

Institutul Legatum a publicat topul celor mai sănătoase națiuni din lume în 2018, iar România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană. 

Potrivit clasamentului care include 149 de țări, pe primul loc, cea mai sănătoasă națiune, este Singapore, în timp ce pe poziția secundă se află Luxemburg, iar pe trei se situează Japonia. 

Raportul a fost realizat în urma analizei sistemelor de sănătate din țările lumii, a celor mai frecvente boli și a ratei obezității. 

În top 10, pe lângă Singapore, Japonia și Luxemburg, și-au mai făcut loc Qatar, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Elveția, Austria, Suedia și Norvegia, scrie libertatea.ro.

România se situează pe poziția 88 la nivel mondial, fiind cea mai bolnavă țară din Uniunea Europeană. Peste noi în clasament se află pe lângă Bulgaria și țări precum Vietnam sau Algeria. România se află pe primul loc în ceea ce privește nemulțumirea față de serviciile medicale primite în unitățile spitalicești. 
 

×
Subiecte în articol: top sănătate România studiu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close