Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ai grijă la acest medicament banal! Pentru unele persoane poate fi fatal

Ai grijă la acest medicament banal! Pentru unele persoane poate fi fatal

Ai grijă la acest medicament banal! Pentru unele persoane poate fi fatal
Sursa foto: Foto: Pexels
09 Ian 2019   •   20:22

Intoleranța la acest medicament poate da efecte adverse serioase. Aspirina (acidul acetilsalicilic) este folosită în tratarea unei game largi de afecțiuni, incluzând durerile musculare, durerile articulare, febra, răceala, durerile de cap și în prevenția bolilor de inimă.

În același timp, doctorul Richard Feynman, expert în microbiologie și toxicologie, afirmă că: “utilizarea aspirinei poate cauza mai multe boli sau chiar moartea pentru unele persoane”.

Un studiu despre intoleranța la aspirina, efectuat în anul 2000 de către un grup de cercetători danezi, relevă faptul că multe dintre persoanele care au intoleranță la aspirină, sunt sensibile și la anumite alimente, substanțe inhalate sau aplicate pe piele, care conțin salicilați naturali, potrivit doctorulzilei.ro.

Salicilații sunt un grup de substanțe derivate din acidul salicilic, care se găsesc în mod natural în anumite alimente, dar care se găsesc în mod sintetic în compoziția anumitor produse precum pasta de dinți, cosmetice, detergenți sau în conservanții anumitor produse alimentare.

 

×
Subiecte în articol: aspirina
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close