Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă ANSVSA! Virusul pestei porcine africane a fost găsit în mezeluri confiscate la Vama Halmeu

Alertă ANSVSA! Virusul pestei porcine africane a fost găsit în mezeluri confiscate la Vama Halmeu

Alertă ANSVSA! Virusul pestei porcine africane a fost găsit în mezeluri confiscate la Vama Halmeu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Apr 2018   •   13:52

Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost depistată şi într-un alt produs provenit din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu în urmă cu câteva zile, informează, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), Laboratorul Naţional de Referinţă pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs care făcea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu în data de 26 martie, iar examenul de laborator a pus în evidenţă prezenţa genomului viral al pestei porcine africane.

De această dată, este vorba despre o probă prelevată dintr-un cârnat, produs în mod tradiţional, confiscat de la un cetăţean ucrainean. Examenele de laborator au pus în evidenţă, şi în acest produs, prezenţa genomului viral al pestei porcine africane.

Conform procedurilor, produsele au fost confiscate şi, sub supraveghere sanitară-veterinară, au fost dirijate către unitatea de neutralizare teritorială, fiind incinerate în regim de urgenţă.

×
Subiecte în articol: virus Pesta pesta porcina mezeluri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close